Alla inlägg den 1 januari 2009

Av Paula - 1 januari 2009 21:07


Undrar om någon är nyfikna på hur det var här i nyår?


Ja, nyårsafton började med att Pingletjejen var lite svår att få upp på morgonen, det är hon som har en kopia av Lotis (till det yttre var det) . Pingle blev väckt av Jonas, han hade lite roligt när han väckte henne strax innan kl 11. Jaja, varför inte sova när man är några och tjugo? Det är kanske då man kan.


Sedan bar det av på en liten shoppingrunda för när man kan så varför inte shoppa lite tyckte Pingle. Det blev inte så mycket köpt för strax var kontot övertrasserat för lönen hennes hade inte kommit in. Hur kul är det att inte ha fått in lönen när det är den 31 dec? Chefen hennes sa - men jag satte förfallodagen på den 1 januari jag... Pingle blev lätt sur kan jag berätta, och vem hade inte blivit det? Så ja, hon köpte underställ, godis, deo och inget annat. Men det är inte fyskam det inte. Fast hon som är singel hade föredragit att ha ett behov av att köpa kondomer och tyckte att vi borde kunna hjälpa till att hitta en kille på några och 20 till henne. För hon kan tänka sig att flytta til Sverige, och yrket kan hon ta med sig Frisörer behövs ju alltid.


Nåja efter att ha varit på vår shoppingtur som blev en aning avslagen så åkte vi hem och pysslade lite. Pingle klippte Magne så att han inte ser ut som en kvarglömd hippie längre utan mer av dem propra sorten. Sedan kom Trelleborgarna, och med dem en doft av köld, för nu började det bli kallt ute. Så de började tvivla på vitsen med att elda i badtunnan. Men Magne är ihärdig och elda gjorde han. Klocka 18 var det 39 grader. Men vi tänkte äta först.


Jag stod och gjorde fylld kalkon. Jag fyllde dem med apelsinskivor, äpple, lök och en mycket krämig beaconsås där vitt bröd låg och drog sig. Så penslade jag kalkonen med rödvinsmarinad stoppade den i en stekpåse och så fick den stå och pysa i ugnen i 3 timmar. Till den blev det ungsstekta potatisklyftor blandat med stavar av majrova, morot och rödbetor. Så gjordes en sås av skyn som blev av kalkonen.


Ja vi hade en förrätt också och den gjorde Magne, det blev ungsstekta räkor, lufttorkad skinka, mozzarella, soltorkade tomater, riven ost med runglad vitlöksolja på vitt bröd. Underbart gott, och precis lagon som aptitretare.


Så lät vi maten sjunka undan lite och tog ett glas av något gott till. Efter det blev det en liten stripp och på med badkläderna. Alla hoppade glatt i (läs sprang mellan huset och tunnan) badtunnan och njöt sedan av att sitta i 40 gradig värme med många minusgrader omkring oss. Hur skönt som hellst. Lilla Pingle fick till och med lite massage.


Vi satt länge i tunnan och tittade när grannarna började värma upp med lite fyrverkeri. Vi tittade på stjärnorna och hade riktigt roligt.


Sedan kom ju Jonas stora stund - fyrverkeriet kl 12. Eller är det Magnes stora stund? Ja de var nog ungeför lika exalterade båda två.


Kul hade de, och hundarna var nere i källaren och fick lyssna på radion. Coola - så skönt!


Så halv 1 var det tyst omkring oss och det verkade som om alla grannarna hade gått och lagt sig, så då tog vi hundarna på en skön kvällspromenad. Kallt men så skönt, bara en enstaka smäll i fjärran hördes. Luften var frisk och skön det känndes faktiskt som man kunde gått ute en timme, om det inte varit för att man blev riktigt kall om häcken. Så det var skönt att det var en brasa som brann i vardagsrummet så att vi kunde mysa i soffan innan alla gick och la sig den första dagen på 2009.

Presentation

Omröstning

Vilken typ av reklam faller du för?
 Reklamfilm
 Erbjudande som 2 för 1
 Reklamblad
 Rekomendationer från en vän

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Hälsningar


Ovido - Quiz & Flashcards