Direktlänk till inlägg 31 december 2007

Nyårsmiddag

Av Paula - 31 december 2007 19:35


Jag ser att inte någon har röstat på recept, men det är något jag gillar så ni skall i alla fall få ta del av vår nyårsmiddag:


Till förrätt:

Tost á lá Johanna

4 skivor Grekiskt Lantbröd

Tomat

vitlök

olivolja

rödlök

sareno skinka

räkor

Mosarellaost

Västerbottenost


Mixa 2 tomater, 1 solo vitlök, en halv rödlök och 3 matskedar olivolja. Mixas till en pasta som breds ut över brödet sedan lindas skinkan runt en bit mosarellaost och läggs på halva brödskivan. På den andra delen läggs räkor. Sedan strös västerbottenost och hackad rödlök över. In i ugnen tills det är en fin yta på.


Helstekt oxfilé med mangobalsamicosås och jordärtskocks- och mandelpotatiscrunch
4 personer

700 g oxfilé
salt, peppar

Sås
½ flaska mangobalsamicovinäger
½ dl socker
2 dl vitt vin
1 dl vatten
1 msk kalvfond
1 hönsbuljongtärning
maizena
salt, peppar

Crunchkaka
1 kg mandelpotatis
200 g jordärtskocka

Örtolja
1 msk persilja
1 msk gräslök
2 vitlöksklyftor
3 msk olivolja
salt, peppar

Börja med att ansa potatis och jordärtskocka. Koka dem i lättsaltat vatten. Häll av vattnet när de är klara och låt svalna.
Örtoljan: Mixa under tiden alla ingredienser till örtoljan. Om man inte har mixer kan man finhacka örterna och vända ner dem i olivoljan.
Såsen: Gör därefter såsen. I med alla ingredienser till såsen i en kastrull och låt sjuda tills såsen minskat med cirka 30 procent. Red med maizena som rörts ut i lite vatten. Smaka av med salt och peppar.
Köttet: Stek köttet runtom i en stekpanna. Salta och peppra rikligt efter stekning. Lägg över oxfilén i ugnsfast form och sätt in i ugnen, 100 grader, cirka 1 ½ timme. Använd digitaltermometer. Köttet är bäst vid 55 grader.
Låt köttet vila en halvtimme innan tranchering och servering.
Crunchkaka: Häll örtoljan över potatis och jordärtskockor. Pressa dem mellan fingrarna så att det blir lite crunchiga bitar. Forma som biffar, två stycken per person. Stek i panna på medelvärme med lite olja, cirka 4-5 minuter på varje sida.
Servering: Sätt ugnen på 125 grader.
Värm kött och och potatis på separata fat. Köttet i cirka 15 minuter och potatisen i ytterligare 10 minuter. Koka upp såsen. Servera.


Efterrätt:


Vaniljglass Gamaldags

Nogatsås

Finger biskits

frusna hallon


Ta ett högt glas, lägg i vaniljglass till hälften, lägg i ett par hallon och spritsa lite nogatsås över, lägg i mer glass, toppa med hallon, nogatsås och fingerbiskits. Det är också gott att hälla i lite likör, för att spetsa till det lite.



Vi har precis njutit av denna måltid.


GOTT NYTT ÅR!


 
 
Camilla

Camilla

1 januari 2008 10:54

Här smattrades o dånade det av raketer från tidig dag till sen natt. Men Trolla tog det så lugnt o fint :) så skönt!
Vi önskar er mycket lycka o framgång under det spännande året som precis börjat! Kram

http://trollbunden.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Paula - 12 december 2011 19:35

Efter ett tungt år är det så skönt att det snart är slut.   Det började med att Lotis vår underbara lotis akut fick tas bort. Sedan har 2 andra tikar i uppfödningen fått lämna in pga skador. Det är tungt.   Men nu kan vi se fram emot 2012 m...

Av Paula - 19 juni 2011 11:40


Efter ytterligare ett sent återbud har vi en tik till salu.   Hon är mycket trevlig och busig, det är High life här hemma på kvällarna när de stora busar med henne.   Men till rätt köpare är hon till salu.     ...

Av Paula - 7 juni 2011 14:50


  Vackraste Lotis vandrar på smärtfria höjder och springer i skuggornas dal, där solen alltid lyser och hon får göra som hon vill.   Hon finns i våra hjärtan för alltid!!! ...

Av Paula - 6 juni 2011 22:12

Nu har de fått springa lösa i trädgården med de stora hundarna och de förstår språket bra så alla är lugna. Lotis tyckte dock att de var lite för många nära hennes lugna idyll under hennes träd. Men som ni ser här så gick även det bra.     Tja ib...

Av Paula - 31 maj 2011 19:32

Idag har valparna fått springa fritt på gräset och det var kul sa de.   Så här såg de ut då:                   Sedan var vi taskiga och stängde in dem i en kompostgallerhage - de är bra på att rymma, behövs bara en liten glipa så gl...

Presentation

Omröstning

Vilken typ av reklam faller du för?
 Reklamfilm
 Erbjudande som 2 för 1
 Reklamblad
 Rekomendationer från en vän

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13 14 15 16
17
18
19
20 21 22
23
24
25
26
27
28
29 30
31
<<< December 2007 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Hälsningar


Ovido - Quiz & Flashcards