Alla inlägg den 1 februari 2008

Av Paula - 1 februari 2008 19:30


Här kommer onsdagens träningsbana.


I Onsdags tränade vi mycket handling samt att det var intensivträning av slalom.

Vi tränar ofta våra elever i en intensivbana där det är få hinder. Det är nämligen så att vi anser att man inte behöver träna hela banor utan att det är bättre att träna kombnationer med lite färre hinder. Har man sedan tränat in mycket kombinationer så har man mycket att plocka ut från ryggsäcken i form av erfarenhet.


Kombinationer är oändliga och det gäller bara att använda sin fantasi.

I kombinationerna vi hade var en av de största svårigheterna i onsdags den kombination där de inte fick lov att följa med utan hade en två linjer de fick röra sig innom.


Lycka till med träningen.

Av Paula - 1 februari 2008 18:09


Det var kul att se att så många valde att kommentera banan!


Svaret är att Magne använde den i Klass 3 i Finland, det blev mycket diskningar, rivningar och andra fel.


Som flera skrev är det bra linjer i banan, men det gör inte att det automatiskt är en lättare klass. För när det blir bra linjer så är det fortfarande så att hunden skall styras och föraren har mycket kortare tid på sig att visa rätt.


Men visst hade denna banan säkert kunnat användas i klass 2, utan att någon hade tyckt att det var så konstigt. Men om man tittar så finns det många hinderfällor, dvs där det är lätt för hunden att ta fel hinder. Klass 1 skall inte ha hinderfällor, klass 2 ett par hinderfällor och klass 3 fler.  På denna banan är det uppemot 8 hinderfällor.


Jag tycker att alla kommentarer har varit mycket intressanta för det gör att jag har funderat lite mer på vad som är vanliga banor.


  • Bra linjer gör det verkligen att det är en enkel bana - jag anser inte det för bra linjer för hunden ger snabbare bana och därmed svårare med timing. Dessutom: bra linjer minskar skaderisken.
  • Är det vanling med många hinderfällor i de lägre klasserna och kommer domarna "undan" med det på grund av att klass 1 förarna inte ser dem?
  • Vad lärs det ut i kurserna? Hur svåra banor tränas det på innan tävling? Om det är vanligt med svåra banor så är det inte konstigt om det inte blir protsester mot svåra banor. Dessutom är det inte konstigt om hundarna inte har hög fart eftersom hög fart behöver tränas i motivationsbanor och de bör vara mycket lätta.
  • Vad är lätt? Och ur vilken synvinkel? Lätt ur hundens dvs linjer eller förarens dvs handling och timing och snabbhet.
  • I denna banan tror jag att många förare hade fått problem att hinna precis som flera skrev. För mig är det en stor svårighet! För fart är svårt, det är svårt att träna in att ta hinder snabbt, snabba svängar och att behålla farten upp i klasserna är allra svårast.

Jag kommer att ta upp något liknande en annan gång. Men kanske på ett annat sätt.


Ha det mysigt nu i helgen - vi skall undvika regnet och blåsten till viss del. Även om det är skönt att vara ute och gå i lovart och sedan i lä bland träden.

Presentation

Omröstning

Vilken typ av reklam faller du för?
 Reklamfilm
 Erbjudande som 2 för 1
 Reklamblad
 Rekomendationer från en vän

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
<<< Februari 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Hälsningar


Ovido - Quiz & Flashcards