Alla inlägg den 24 februari 2008

Av Paula - 24 februari 2008 23:07


Jag har funderat lite på vad som gör en kurs bra.

Det första man tänker är nog att instruktören skall vara bra, och ja det är viktigt.

Men stämningen då? Utan bra stämning där de som går kursen endagerar sig i varnadra så är det inte lika roligt att gå kurs.

Nog är det så att instruktören bidrar till stämningen - en engagerad instruktör som bjuder in de andra till att heja på ekipagen tex. Men det är inte bara det. De som går kursen måste bjuda till också.

Sedan är det viktigt att saker runt omkring fungerar - tex att deltagarna kan äta tillsammans om det är heldagskurs. Men även att det går att rasta hundarna på ett förnuftigt sätt, att det finns vatten och plats för hundarna mm.


Sedan hörde jag en intressant sak - vi fick beröm för att vi behandlar alla lika - dvs att alla var lika värda. Jag började genast fundera på hur man gör om man som instruktör inte gör det. Jag vet inte, men tydligen måste det finnas instruktörer där ute som favoriserar - och jag förstår inte hur man gör då. Men kanske så här:

Ger mer tid till klass 3 ekipage. Är oengagerad när det är ekipage som inte "kommer komma någon vart". Tränar bestämda kombinationer oavsett om det passar hela gruppen eller inte. Tränar mycket handling för det passar de som kommit längst och bryr sig inte om att träna motivation för de som behöver. Är jag på rätt väg?

Jag förstår inte det riktigt - "att komma någonstans" är så individuellt. För vad säger att man inte kommer någonstans även om man inte tävlar högre än i klass 1?


Ja vad gör då en dålig kurs?

Kan inte ni berätta om era upplevelser? Jag berättar om en dålig kurs som jag gått på men det hade också varit kul att höra om era erfarenheter - inga namn men vad som hände.


Min värsta kurs var en lydnadskurs. Instruktören en erfaren lydnadsguru (om han fått säga det själv) satt på en stol och hittade på övningar som vi skulle göra. Han rökte och drack kaffe och svarade i mobilen när han kände för det. Han engagerade sig i en enda person en söt blond tjej som hade en snabb hund som var mycket duktig. Han kom med sexistiska uttalanden om tjejer hela tiden - tjejer kunde inte kasta boill, de kunde inte gå rakt fram, de var levande dubbelkommandom osv...


Jag kan säga att jag lärde mig inte mycket av den kursen för han gjorde att man inte lyssnade. Sedan kan man ju fråga sig varför jag inte bara gick därifrån - men har man betalat för något så vill man ju i alla fall se om man kan få ut något. För jag har inte hört att man kan få returnera en kurs för att instruktören saknar pedagogisk förmåga. För det var uppenbart att det var inte kunskapen som tröt - för han är dokumenterat duktig med egna hundar - men att lära ut det man kan är en helt annan sak.

Presentation

Omröstning

Vilken typ av reklam faller du för?
 Reklamfilm
 Erbjudande som 2 för 1
 Reklamblad
 Rekomendationer från en vän

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
<<< Februari 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Hälsningar


Ovido - Quiz & Flashcards