Alla inlägg den 21 februari 2008

Av Paula - 21 februari 2008 20:06


Här nedan kommer att antal banor som tränar mycket handling.

Men är det alltid det man skall träna?

Nej - har du en hund som springer vid sidan av dig hela tiden hade jag tränat släpp, hindersug och fart. Det mycket: så mycket att det det gav en vesentlig ökning av fart och hindersug.


Men vad är svårast - en långsam hund som tuffar fram eller en som har bra fart och som suger fram på hinder. Jag anser att det är svårare att träna en hund som inte suger på hinder och som frågar föraren hela tiden, då får man ofta problem med osäkerhet vid tunnelingångar och om man inte är tydlig och går hela vägen "väljer" ofta en sådan hund att inte ta ett hinder. Man måste hela tiden vara övertydlig.


Men med en hund som är snabb och suger på hinder har du istället andra svårigheter - du har kortare tid på dig att visa rätt och de kan "låsa sig" på hinder och ta dem först och fråga sedan. Men jag anser att det är roliga problem som gör att man har kul när man jobbar vidare.


Samtidigt som jag kan förstå att en nybörjare med första hunden kan ge upp om man har en hund som är mer extrem och springer fort. Men där är det ju också så att vi som är instruktörer har ett jobb att göra - vi måte hjälpa till att ge de medel som krävs för att de skall fortsätta och tycka det är lika kul som vi. Jag hoppas att de som känner så söker hjälp innan man ger upp - likaså de som vet med sig att de behöver ha mer fart på hunden - så att idealtiderna i klass 1 kan klaras innan man går ut och tävlar.


Men detta med att klara idealtiderna kräver att man tränar fart även mellan kurstillfällena - och jag anser att hunden skall kunna alla hinder innan start (även slalom). För om de inte kan det så kan man faktiskt befästa ett felaktigt beteende.


Jag har inte hört ett ljud från the Lilac Goddess  - är det någon av er som har träffat henne? Vad gör hon, hur mår hon och har hon lurat några fler???


Partyprinsessan har partat i Sälen vilket gjorde hene jättesjuk - ja om hon sprungit näck vet jag inte. Men jag frågade om hon sprungit omkring med rumpan bar och hon skrattade bara - så vem vet?


Johanna har varit lugn det senaste - hon har en ny älskling. Jag är faktiskt lite avundsjuk. Hon är så inne i denna välsvaravade skapelse. Ja vad skall man säga - lycka till men ta det lungt!

Presentation

Omröstning

Vilken typ av reklam faller du för?
 Reklamfilm
 Erbjudande som 2 för 1
 Reklamblad
 Rekomendationer från en vän

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
<<< Februari 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Hälsningar


Ovido - Quiz & Flashcards