Direktlänk till inlägg 6 september 2007
Jag gillar att laga mat, det skall vara gott annars är det inte kul att äta. Sedan vill jag att det skall vara relativt lätta recept som ser ut att vara avancerade när man serverat dem - det är kul.
Jag älskar att exprimentera med kryddor och prova nya recept. Men har med tiden hittat några absoluta favoriter en av dem skall ni få här:
Salamifylld fläskfilé
1 fläskfilé, 500-600 g
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
smör
50 g salami i tunna skivor
6-7 st marinerade, soltorkade tomater
2 dl vispgrädde (vi tar Milda minimat)
2 msk tomatpuré
Sätt ugnen på 225°. Salta och peppra köttet. Bryn filén i smör i en het stekpanna. Skär djupa skåror i köttet med ca 1 cm mellanrum. Lägg en vikt salamiskiva och en bit tomat i varje skåra. Lägg köttet i en ugnssäker form. Vispa ihop grädde och tomatpuré och häll det i formen. Stek i mitten av ugnen ca 20 min. Servera med smörfräst spenat och kokt pasta eller klyftpotatis.
Efter ett tungt år är det så skönt att det snart är slut. Det började med att Lotis vår underbara lotis akut fick tas bort. Sedan har 2 andra tikar i uppfödningen fått lämna in pga skador. Det är tungt. Men nu kan vi se fram emot 2012 m...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | ||||||||
3 |
4 | 5 |
6 | 7 | 8 | 9 | |||
10 | 11 |
12 | 13 |
14 | 15 | 16 | |||
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 |
|||
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
|||
|