Direktlänk till inlägg 7 september 2007
Idag skall vi fira hemma, jag skriver mer om det nästa vecka när allt är officiellt. Vi tänkte äta lite gott och dricka lite vin, så nu skall jag gå hem.
16 råa tigerräkor, utan skal
2 msk rapsolja
2 tsk garam masala
1 gul lök, finhackad
2 vitlöksklyftor, finhackade
1 msk färsk ingefära, finhackad
2-3 chili, urkärnade och hackade
2,5 dl vatten
1 msk fisksås
1 liten burk kokosmjölk (165 ml)
2-3 krm salt
4 portioner jasminris
Tillagning
Tina räkorna. Fräs olja och garam masala ca 2 minuter i en stor stekpanna under omrörning. Rör ner lök, vitlök, ingefära och chili och fräs ytterligare ett par minuter.
Tillsätt vatten och fisksås och koka upp. Lägg ner tigerräkorna och koka på svag värme 4-5 minuter. Tillsätt kokosmjölken och värm. Smaka av med salt.
Servera grytan med ris och lite koriander.
Detta kan jag varmt rekommendera och det bästa var att Jonas tycker att det var gott och kul.
Efter ett tungt år är det så skönt att det snart är slut. Det började med att Lotis vår underbara lotis akut fick tas bort. Sedan har 2 andra tikar i uppfödningen fått lämna in pga skador. Det är tungt. Men nu kan vi se fram emot 2012 m...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | ||||||||
3 |
4 | 5 |
6 | 7 | 8 | 9 | |||
10 | 11 |
12 | 13 |
14 | 15 | 16 | |||
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 |
|||
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
|||
|