Direktlänk till inlägg 17 september 2007

Räddningstjänsten

Av Paula - 17 september 2007 21:27

 

Var iväg och gick en tur med hundarna nära räddningstjänstens område. Det såg lite kul ut när vi kom, en massa skrotbilar och en stor kran. En massa karlar gick omkring i blåställ och en del med sådana där illgula. Ja faktiskt flera av dem hade platsat i sådana där kalendrar för kvinnor om de varit lite mer lättklädda. Alltså inte någon kvinna i sikte så långt ögat kunde se.

 

Vi gick en tur med hundarna och när vi gått en bit såg vi hur de firade upp en bil i kranen i bakaxeln. Sedan släpper de bilen med ett brak! Jaha, undrar vad de gör. Turen blev kortare än beräknat, inte bara för att jag hade fel skor utan för att nyfikenheten tog över. Jonas som satt kvar i bilen, var naturligtvis ute och tittade.

 

Så de släpper bil efter bil och tar kort hela tiden. Det blir inte mycket kvar av de bilar som de släpper utan de blir rejält intryckta fram. Ja vissa underreden och bakaxlar fick ordentligt med stryk också. Men det är ju inte så konstigt de släppte flera av bilarna på 10 meters höjd, andra på 6-7 meter.

 

När vi stått där och tittat ett tag så kommer de lite mer folk som vi känner, de berättar att räddningstjänsten har fått ett nytt verktyg där de drar ut bilen istället för att klippa upp den. Då för att testa detta verktyg så behöver de ju frontalkrockade bilar.

 

Jag måste säga att det känns skönt att veta att räddningstjänsten verkligen tränar för att rädda oss och gör dessa krocktester.

Men skrämmande var att det var flera av de gamla bilarna som blev rejält tilltygade och andra märken klarade sig bättre. Så skall man till att krocka så kan det vara bra att ha en nyare ganska stor bil.

 

Undrar varför det är så lite kvinnor där? I räddningstjänsten? Att krocka bilar på det sättet verkade roligt. Men det är säkert fysiskt krävande, för det ar en del muskler under blåställen där.

 

De erbjöd sig att krocka en av bilarna som stod där men hon som hade den ville inte. Hennes bil var dock i likadant skick som de som de släppte, men hon ville inte släppa den ändå. Jag tror hon gillade sina rosa blommor och prickar som hon omsorgsfullt satt mellan rostfläckarna på den lilla Toyata Corollan. Fast hon blev lite sugen ändå men jag vet inte om det var musklerna och de snaggade frisyrerna som lockade mest.

 
 
Åsa o toktassarna

Åsa o toktassarna

19 september 2007 14:39

När vi var på studiebesök på ärddningstjänsten i gymnasiet frågade jag varför det var så få kvinnor. som svar fick jag en sån där klippare som man klipper upp bilar med i händerna. Och blev ombedd att hålla den över huvudet samtidigt som jag klippte med den. Jag förstår varför det är så få kvinnor... Man får vara stor o stark för att klara det där!

http://www.toktassarna.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Paula - 12 december 2011 19:35

Efter ett tungt år är det så skönt att det snart är slut.   Det började med att Lotis vår underbara lotis akut fick tas bort. Sedan har 2 andra tikar i uppfödningen fått lämna in pga skador. Det är tungt.   Men nu kan vi se fram emot 2012 m...

Av Paula - 19 juni 2011 11:40


Efter ytterligare ett sent återbud har vi en tik till salu.   Hon är mycket trevlig och busig, det är High life här hemma på kvällarna när de stora busar med henne.   Men till rätt köpare är hon till salu.     ...

Av Paula - 7 juni 2011 14:50


  Vackraste Lotis vandrar på smärtfria höjder och springer i skuggornas dal, där solen alltid lyser och hon får göra som hon vill.   Hon finns i våra hjärtan för alltid!!! ...

Av Paula - 6 juni 2011 22:12

Nu har de fått springa lösa i trädgården med de stora hundarna och de förstår språket bra så alla är lugna. Lotis tyckte dock att de var lite för många nära hennes lugna idyll under hennes träd. Men som ni ser här så gick även det bra.     Tja ib...

Av Paula - 31 maj 2011 19:32

Idag har valparna fått springa fritt på gräset och det var kul sa de.   Så här såg de ut då:                   Sedan var vi taskiga och stängde in dem i en kompostgallerhage - de är bra på att rymma, behövs bara en liten glipa så gl...

Presentation

Omröstning

Vilken typ av reklam faller du för?
 Reklamfilm
 Erbjudande som 2 för 1
 Reklamblad
 Rekomendationer från en vän

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6 7 8 9
10
11
12
13
14 15 16
17 18 19 20 21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2007 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Hälsningar


Ovido - Quiz & Flashcards