Alla inlägg under december 2007

Av Paula - 16 december 2007 20:37


Idag har Magne blivit godkänd på provet till internationell domare, så nu kan han tacka ja till alla domaruppdrag han vill. Fast han har ju ett litet problem han vill ju även tävla med sina två spräckliga töser. Han dömer det han hinner, tävlar och håller kurser däremellan.


Men Magne är arg - någon har parkerat på hans parkeringsplats. Det finns massor av betalparkeringar runt omkring men när vi kom hem från Liseberg idag så stod det en röd Renault på vår parkering. Magne har försökt att ringa parkeringsbolaget, men de går inte att få tag i. Så en lapp på den röda Renaulten och en på våran bil. På Renaulten står det - Parkera inte på vår parkering, BETALA för en egen. Sedan har Magne ställt sin bil så att det är omöjligt att ta sig in via förarplatsen. Utan den som skall köra därifrån måste kravla sig igenom bilen.


Vi betalar för vår parkering varje månad och då vill man inte att någon annan bara skall ställa sig där. Sedan vet vi att det inte är en olyckshändelse för om han som äger bilen hade trott att det var en av betalparkeringarna hade det varit ett kvitto på betalningen i rutan och där var tomt och öde. Men det är klart har man inte tänkt att betala så är det ju bättre att ställa sig på en förhyrd parkering för då slipper man ju böter om parkeringsbolaget kommer.


Johanna är också arg för hon är här och vill stå ute och vakta och skälla ut den som parkerat fel. Hon tycker sådant är roligt, hon tog reda på vem som ägde bilen och därefter så hittade hon mobilnumret till mannen som äger den. Hon tänkte säga följande - Hej har du en röd Renault? Jag har just krockat med den här i Partille, det är nog bäst att du kommer ut.

Men tyvärr så svarade han inte på mobilen så Johanna har ännu inte fått ut sin aggretion. Men genom att hålla vakt lite så kanske hon hinner ut innan han hinner in i bilen och kör iväg. Ja får hon tag i honom så skall ni få en uppdatering det lovar jag!



Av Paula - 16 december 2007 00:19


Underbara långa vakra partyprinsessan med sitt nya jobb och vänner som ringer hela tiden.

Hon jobbade tills för en liten stund sedan på två jobb. Avslutade det ena för att kunna börja på det nya. Hon har dessutom hunnit göra färdigt sin uppsats och lämnat in den så att studierna skall bli helt klara. Detta på bara några månader. Det innabär att hon har jobbat jättemycket och sovit mycket lite. Sedan vill hennes vänner att hon skall ut på party hela helgerna.


Men Partyprinsessan lever livet som snurrar fort just nu, det kanske stannar upp snart för hon behöver sova och ta det lungt. Men samtidigt förstår jag, hon har bara sig själv att ta hänsyn till så varför inte njuta allt hon kan. Kanske kommer det någon som får henne att vilja stanna upp och njuta på ett annat sätt snart. För när livet snurrar så fort som det gör för henne så kan man faktiskt känna sig ensam fast man har jättemånga vänner som ringer hela tiden.


Partyprinsessan är en intelligent kvinna, hon har utbildning och tänker mycket. Kanske för mycket ibland för det märks att hon inte alltid är så glad som hon vill att man skall tro. Men vem har inte sina mörka stunder ibland? Det är helt Ok att inte vara sprudlade glad varje dag.


Johanna har sagt att hon vill åka upp och gå ut på party med Patyprinsessan, för Johanna tror inte på allt som Patyprinsessan säger och gör. Johanna tror att hon kan parta mer och längre och snurra fortare än Partyprinsessan. Men jag säger till Johanna att det är inget att sträva efter - att ha kul ja men inte att festa mer och vildare. Men Johanna vill ta huvudstaden i sina armar och alla vackra kvinnor också. Partyprinsessan är en sådan kvinna som Johanna gillar, lång vacker och sprudlande intelligent. Partyprinsessan och Johanna skulle säkert ha det jätteskoj. Men det kan vara farligt farligt för huvudstaden om de två går på fest tillsammans. Jag är inte säker på att partystaden är redo för dem.


Johanna har formulerat ett SMS som hon skall skicka till Partyprinsessan.


Du och jag i samförstånd,

ingen kan detta slå.

I stockholm gör vi vår rond,

kan jag hos dig slafa då?


Jag gillar din stil,

kläder, smink och skratt.

Får jag prova din nya bil?

då är du för alltid min skatt.


Skall vi ut och ta en drink?

Fast cider är mer min stil.

Du kan väl skicka mig en vink?

Så riggar jag min bil.



---------------------


Ja, så kan det vara,

men jag försöker förklara.

Johanna min sköna,

Partyprinsessan är en vild böna.


Hon gillar riktiga män,

Men du kan vara hennes vän.

Det kan hon behöva nu,

Och inte någon som vill vara hennes fru.

Av Paula - 15 december 2007 10:08


Om ni tvivlade på det så kan jag nu berätta: En kvinna är utsedd till sveriges bästa fickparkerare. Det var många som tävlade men till slut var det bara två kvar i finalen och båda var kvinnor!

Det är så trevligt att ge er denna länken så att ni kan titta på inslaget: http://www.aftonbladet.se/atv2/init.html?id=categories/Nyheter/0712/9250&category=nyheter&commercial=yes




Av Paula - 15 december 2007 00:00

Av Paula - 14 december 2007 15:15


I tisdags tittade jag på CSI på TV. Och dröm om min förvåning när en ung man stapplar in till CSI-gänget och klappar ihop med meddelandet - jag vill anmäla ett mord, jag håller på att bli mördad. Sedan tas mannen till sjukhus där han blir stadigt sämre. Efter ett tag upptäcks ett litet ingångshål i benet och en liten ihålig kula tas ut. När de analyserar kulan så upptäcks att den innehåller ricin. Gudrun tror du att jag tänkte på dig då eller? Det konstateras att ricin kan man lätt framställa om man har tillgång till ricin frön. Den unge mannen blir då mördad på samma sätt som man mördade Georgi Ivanov Markov 1978. Markov fick en kula med ricin i benet och vapnet var ett ombyggt paraply. 


Det florerar en massa bluffar på nätet och som spammail och ni har säkert fått några av dem, här kommer några exempel:

 

Mail om den sjukt feta katten som är lika stor som en normalstor aussie.

 

Bill Gates vill ge dig pengar.

 

SonyEriksson skänker bort mobiler

 

Bonzai kitten – kattungar som växer upp i glasflaskor som säljs som prydnadssaker.

 

Våldtäktsdrogen ”the rape drug” som får tjejerna att tappa minnet och bli sterila på köpet.

 

Negeriabreven - här kommer brev där man behöver hjälp med att föra ut pengar från Afrika.

 

Bara bluffar, men det finns ju ännu värre reaktioner som när Orson Welles spelade upp pjäsen Världarnas krig i radio, och eftersom han började som en nyhetssändning så var det många som trodde att det var sant och de sökte skydd.

Jag tror att om något liknande hade sänts idag så hade vi också blivit lurade.


Av Paula - 13 december 2007 13:52


500 g kassler
150 g vitlöksost
2 dl Cremé Fraiche
0,5 dl hackad gräslök eller purjo
1 pressad vitlöksklyfta
1 rulle smördeg
1 ägg

Sätt ugnen på 225 grader
Skiva kasslern i tunna skivor
Rör ihop vitlöksost, creme fraiche, gräslök och vitlök
Rulla ut smördegen
Lägg kasslerskivorna med lite sås emellan på smördegen så att kasslern ser hel ut igen.
Bred resten av såsen runt kasslern.
Pensla skarvarna på degen med uppvispat ägg och vik ihop dem runt kasslern.

Pensla hela paketet.
Grädda ca 25-30 min.

Servera med klyftpotatis och tomatsallad (skivade tomater i en skål rör ihop honung och senap och häll över)


Detta kan jag varmt rekommendera - jättegott!

mat
Av Paula - 12 december 2007 23:36

 

Prinsessan är avundsjuk för att hennes hund inte har kommit in med bild i min blogg. Tja inte har jag ett nytt kort att lägga in och inte heller en rolig historia att skriva: men kanske i alla fall.

Prinsessan bjöd oss idag på mat, potatisgratäng och skinkstek – jättegott. Så berättade vi historier om barnafödande för varandra, ja ni skall slippa – det är ungefär lika intressant som lumparhistorier.

 

Sist vi tillbringade lite tid tillsammans med Prinsessan så åkte vi långt bort och insåg att Prinsessan är ganska blyg. Jag tror inte att hon skulle gå fram till Gudrun och säga – hej jag brukar flukta i din blogg på nätterna. Det ligger inte riktigt för henne, även om det är sanning – för Prinsessan hade stenkoll på vem både Fluktaren och Johanna är. Men med lite vin innanför västen pratade och skrattade Prinsessan minst lika mycket som vi andra om inte mer. Här har vi också en person som verkligen kan skratta – det pärlar i hennes strupe.

 

Vi talade ganska mycket om osäkerhet ikväll: om man håller kurs eller föredrag så får man inte säga vissa saker. Saker man inte skall säga är tex – jag har så svårt att uttrycka det jag vill säga så jag kommer säkert säga fel nu. Oj nu sa jag fel ni skall göra så här istället. Visar man en film när man själv är med skall man inte säga: där och där gjorde jag fel. Då vill inte den som skall lära sig ämnet ta till sig det ordentligt. Man måste vara förberedd och säker på sin sak. Blir det fel, ja då kan man säga – men ni kan också göra så här, det är tydligt för er hund.

Man skall undvika ord som: nog, kanske, borde vara och andra ord som speglar osäkerhet.

Anledningen till att du står och håller kursen och föredraget är ju att just du är bra på det!

 

Men det är svårt om man inte är en säker person, men då kan man spela lite teater och öva lite innan. Man kan faktiskt spela in sig själv för att sedan lyssna på det själv, och skriva stödord på det man skall säga och inte det som inte skall sägas.

Prinsessan är själv instruktör så hon vet vad hon pratar om. Är man osäker så spelar man lite teater – även spelad säkerhet är bra och responsen som man får från dem som lyssnar gör att det som först är spelat snart blir verklighet.

 

Så Prinsessan vill du ha in en bild på din hund här – ta en bra bild. Jag är inte omöjlig, din hund kan också få plats.

 

Idag hade jag tårar i ögonen – Vi var på juluppträdande och Jonas stod i främsta raden och sjöng för full hals. Jag grät inte och blev inte gråtmild för att det skar sig i öronen heller – utan för att de hade tränat och tränat och de sjöng riktigt bra! Lillkillen var så stolt! Och vi av honom – första uppträdandet och han gillade det. Tja, vem är förvånad av att Magnes son gillar att synas och att använda sina lungor allt han kan?


Vill ni göra något kul? Gå in på www.norrlandstestet.se och kolla hur mycket norrlänning ni är. Jag är 15% - inte mycket alls. Svåra grejer det där!

Av Paula - 10 december 2007 10:23


Igår skrev jag om Fluktaren som avslöjade sig på Orust.

 

Idag tänkte jag berätta om hur fluktaren kom till – nej inte hur hon gjordes men hur hon kom in i vår värld.

 

2003 var en stor agilitytävling och den blivande fluktaren och en väninna bestämde sig för att det var en bra tävling att börja tävla på. De tränade på en obskyr hundklubb i Göteborg och behövde därför massor med råd om hur de skulle göra för att anmäla till denna tävling, samt att man behövde vara medlem i en brukshundsklubb. Det innebar ju att de glatt blev medlemmar i arrangerande Bk. Jag skall villigt erkänna att jag inte la ner jättemycket tid på detta för jag var mycket upptagen med arrangemanget, men alla frågor besvarades tålmodigt.

 

Så kom tävlingsdagen och den blivande fluktaren och väninnan tävlade och deras hundar gjorde det de kunde. Det var första steget in i agilityvärlden för de två.

Under årens lopp har de tävlat flitigt och både fluktaren och väninnan har tagit sig upp i klasserna. Hundarna kan mycket mer och gör inte längre saker som får publiken att tjuta av skratt. Tyvärr publiken Fluktarens hund gör inte sina race längre, den kan nämligen numera springa snabbt och ta hindren samtidigt.

 

Men hur blev det nu en Fluktare? Jo när man är intresserad av agility och jobbar nätter så börjar man surfa runt när det är lugnt på jobbet. Då är det intressant att ha något att följa och då gärna något att skratta åt. För Fluktaren gillar att skratta och den som hör henne skratta gillar att hon gör det. Hon berättade att hon har fått en hel pub att börja skratta när hon var iväg och partade. Det resulterar också i att hon har blivit bjuden på en och annan drink i sitt liv.

 

Fluktaren har andra fina egenskaper också hon berättar nämligen historier: På en Gyn-avdelning skall det bara vara kvinnor, alldeles logiskt så skall det vara det är normen i dagens samhälle. Men ibland rubbas normen och vad gör man då jo då får praktikanten göra inhopp för att ordna upp saker och ting, för vad skall man annars ha en praktikant till? Så praktikanten får till uppdrag att ta en patient till kirurgen. Inget konstigt med det alls, om det inte vore för att denna patient hade skäggväxt, och inte längre några bröst. Vad händer då när en praktikant kommer till kirurgen – jo de tror ju att praktikanten har gått fel. Detta är ju kvinnokirurgen!!! Någon ordning får det ju vara ingen skäggväxt skall ju in där. Men efter mycket om och men så får till slut praktikante lämnat av sin patient till kirurgen. En sådan här historia hade kunnat vara rolig om man glömmer att det både för praktikanten och patienten måste ha varit mycket obehagligt.

 

Fluktaren (the lilac goddess) älskar lila, det är hennes färg. Långa lila naglar med stenar är inte ovanligt att Fluktaren har. Vi andra funderar då på hur man kan ha det och hålla på med hundar. Ja jag vet inte men tydligen så fungerar det för Fluktaren. Men så har hon ju valt en liten lättare ras än jag till exempel. Hon väljer hundar som kan sitta och vinka till publiken i timmar på en stol. Jag har hundar som i timmar kan springa i en skog – inte riktigt samma förutsättningar. Men ändå ni hör långa långa naglar vackert målade i lila med stenar och inte en repa… Och så hundar – jag har svårt att få ihop detta med hundar.

 

Fluktaren gillar också att ställa till det lite för sin väninna. Hon justerade sitt yttre lite en dag. Hon använde platttång och så dråpslaget med en total färgförändring. Sedan målade hon sig och så in i butiken och säger hej till väninnan som inte ser utan går förbi. Ja vad säger man till det. En mackeover av stora mått och väninnan känner inte igen henne över huvudtaget. Sedan är det dags för fest, och där är det ingen annan som känner igen Fluktaren. Men det skrämmer inte henne utan hon trivs som fisken och skrattar gott åt tilltaget.

 

Så om ni inte vet vem Fluktaren är så är det inte så konstigt hon smälter in och byter skepnad snabbare än många byter underkläder. Så kan det vara en vanlig dag i december i nådens år 2007.

Presentation

Omröstning

Vilken typ av reklam faller du för?
 Reklamfilm
 Erbjudande som 2 för 1
 Reklamblad
 Rekomendationer från en vän

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13 14 15 16
17
18
19
20 21 22
23
24
25
26
27
28
29 30
31
<<< December 2007 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Hälsningar


Ovido - Quiz & Flashcards