Alla inlägg den 5 januari 2008

Av Paula - 5 januari 2008 15:44


Här är en enkel övning som jag gärna kommer tillbaka till även med våra erfarna hundar.

Här gäller det att ha jobbat upp intensiteten på hunden innan man börjar övningen. Hunden skall vara lite uppsnurrad så att säga.


Övning 1.

Visa bollen och håll den i "svänghanden" så att du visar rätt när bollen släpps. Håll kroppen i hoppriktning tills hunden har hoppat hindret.  Sedan vänder du tvärt mot hunden och använder bollhanden för att få hunden att svånga mellan dig och hindret. När hunden passerat dina fötter släpper du bollen. Först en snäll sväng och sedan snävare och snävare. Viktigt att du gör övningen lika mycket åt både vänster och höger. Få hunden att tycka att det är jättekul att springa nära dig och över dina fötter. Lär hunden att din kaströrelse med armen är en sväng signal, så gör kastet så likt hur du vill visa en sväng som möjligt. Denna övning underlättar sedan vid alla slags svängar.


Övning 2.

Få intentisitet i hopp över dessa två hinder och släpp bollen mellan öronen på hunden när den hoppar över hinder 2. Även här bygg övningen för hopp åt vänster och höger.


Övning 3.

Denna övningen gör man när övning 1 och 2 är riktigt bra. Det är bara att sätta ihop de två. Även här skall man göra svängarna åt alla tänkbara håll.

Sedan är det bara att bygga vidare och leka in svängar.

För att få till svängarna riktigt snabbt behöver både du och hunden tycka att det är riktigt kul.


Går inte din hund på boll eller leksak så går det också att använda en liten burk fyld med godis eller ett pennskrin i skinn, ja vad som helst som går att kasta. Men ett annat sätt är att lägga godis på ett lock och flytta det. När man startar övning 1 med lock går man över med hunder så att den ser locket och godiset och så tar man ett enkelt hopp rakt fram och den får ta godiset på locket. Sedan flyttar man det för att förbereda svängen så att hunden svänger lite och sedan flyttar man det mer och mer. För vissa hundar fungerar det mycket bra. Men använder sedan flera lock för att inte behöva springa och flytta för mycket. Använd färgade lock så att hunden ser dem ordentligt. Hundar som inte har mycket intensitet i banan kan få mycket högre fart genom att sedan använda locken som överraskning i banan.


Lycka till!


Presentation

Omröstning

Vilken typ av reklam faller du för?
 Reklamfilm
 Erbjudande som 2 för 1
 Reklamblad
 Rekomendationer från en vän

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7
8
9
10 11
12
13
14
15
16 17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Hälsningar


Ovido - Quiz & Flashcards