Alla inlägg den 13 januari 2008

Av Paula - 13 januari 2008 21:47


Denna helgen har vi inte gjort annat än undvukit regnet och tränat lite.

Men vad gör lite regn vi behöver det säkert. Eller? Tja hade det kommit ner som snö hade det nog varit snörekord och det hade ju varit jobbigt.


Jag läste Stig Larssons sista bok och kände att jag hade velat läsa mer, men så är han död - attans osis!

Han skrev förutom om handligen om kvinnliga krigare - så jag började titta på ämnet. Amasoner har ju alla hört om men det finns fler i många delar av världen. Det tycker jag är intressant, men det är så tyst om dem i litteraturen att de bara är som en viskning.

Men jag är inte så förvånad för om det förekommit riktigt duktiga kvinnliga krigare så förnedrade de säkert alla de män de slogs emot. För ingen Man vill ju bli utslagen av en kvinna eftersom de alltid har sagts vara det svagare könet.


Detta med vad som kommer in i litteratur och öven skolböcker är faktiskt intressant. Det är mer män beskrivna i litteratur och kvinnor har oftast bara biroller. Detta trotts att det finns många bra kvinnliga författare och många kvinnor som både uppfunnit och gjort häftiga saker.


Sapfo är en kvinna som har smugit sig in i historien. Vilket delvis beror på att hon skrev dikter men jag tror inte alla var säkra på att det var en kvinna.

Om henne finns många myter tex anses hon ha varit bisexuell. Hon var gift och hade en dotter men hon ansågs ha grundat en flickskola där hon förälskade sig ofta. Hon ansågs ha riter för afrodite och hon grundade kanske en kult. Men det var länge sedan omkring 600 före kristus, så det är inte lätt att ta reda på sanningen.

Presentation

Omröstning

Vilken typ av reklam faller du för?
 Reklamfilm
 Erbjudande som 2 för 1
 Reklamblad
 Rekomendationer från en vän

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7
8
9
10 11
12
13
14
15
16 17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Hälsningar


Ovido - Quiz & Flashcards