Alla inlägg den 6 januari 2008

Av Paula - 6 januari 2008 18:04


Idag har Johanna iförd svart klänning visat upp en aussie på allra bästa sätt. Hon tog den lilla svarta för att riktigt passa in i den eleganta utställningsvärlden. Hon tog den lilla 9 månaders tiken och hon stod där i sin vackra röda färg och lät domaren kolla ordentligt. Jag tror faktiskt att han räknade alla tänderna och han klämde och kände. Sedan fick Johanne henne att trava nästan hela tiden vilket är mycket bra gjort med en junior.


Så kom kritiken och på det pappret så stod att hon hade bra överlinje, bra vinklar och bra pälskvalité. Han tyckte dock att hon var lite smal över bröstkorgen och att hon var lite trång både fram och bak. Men hon hade bra huvud och nacklinje. Ja med den kritiken så hade jag trott att hon skulle få minst en 2:a och det trodde alla runt omkring också men nejdå - hon får en 0:a för hon är inte rastypisk...


Johanna höll på att få spader, hon hade stor lust att gå och diskutera med domaren och berätta att en 0:a ger man endast om de har dåligt temperament. Men Johanna sansade sig och sa att ja då vet vi i alla fall att den domaren skall vi inte ställa ut för.


Sussie ställdes också ut och precis som sin son som har många fina meriter som finsk juniorvinnare och liknande så åkte hon ut med en 2:a. Men med en jättebra kritik. Ingen förstod något, många runt omkring trodde att hon skulle ha stor chans. Jaja så är livet, så vi åkte hem och så har vi precis fått i oss en jättegod middag. Och ni skall få receptet.


Fläskfilé med sås och ugnsstekta grönsaker


4 port

500 g fläskfilé
2 vitlöksklyftor
2 tsk smör
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 tsk rosmarin
2 1/2 dl Matlagningsgrädde 15%
2 tsk fransk senap
1/2 köttbuljongtärning
1 msk hackad persilja


Ugnstekta grönsaker:
400 g potatis
600 g grönsaker t ex morötter, rödlök, squash
2 tsk smör
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar


Gör så här:

Börja med grönsakerna: Sätt ugnen på 225 °. Skala potatis, morötter och lök. Skär alla grönsaker i bitar eller klyftor. Lägg smöret i en liten långpanna och låt det smälta i ugnen. Ta ut långpannan. Lägg i grönsakerna, krydda och vänd runt. Stek i mitten av ugnen ca 30 min. Skär köttet i skivor. Skala och hacka vitlöken. Bryn köttet i smör i en stekpanna. Krydda med salt, peppar och rosmarin. Vispa ihop grädde, vitlök och senap. Häll det bredvid köttet i pannan och smula i buljongtärningen. Låt det koka några min. Strö över persilja. Servera med grönsakerna.

Av Paula - 6 januari 2008 01:30


Jag har hört om personer som drömt om Magne i vit klänning som vinner SM i Freestyle, och liknande konstiga drömmar. Jag måste berätta om ännu en konstig.


Jag drömde att Gudrun och Camillas förhållande knakade, och det finns det vad jag vet inga belägg för alls. Men i alla fall i min dröm var Gudrun rasande för hon var säker på att Camilla var otrogen med Johanna här i Göteborg på My-dog. Tja det kanske inte är så konstigt för er som inte vet vem Johanna är, och kanske inte heller ni som vet vem den charmiga Johanna är för den delen. Men i alla fall ursinniga Gudrun är i min dröm så arg att hon pucklar på Camilla som inte kan värja sig, och en mycket ledsen och sårad Camilla söker tröst hos  - ja just det Johanna!


När jag vaknade så måste jag säga att jag skrattade gott åt denna dröm inte för att jag tror att det inte finns homoförhållanden som har sina brister - jag är istället övertygad om att de förhållandena är som vilka förhållanden som hellst och därmed finns sådana som inte är bra och till och med helt destruktiva.


Men till detta med drömen - Jag har denna för mig helkul minnesbilden av Gudrun som pucklar på Camilla. För er som träffat dessa två kanske bilden också kan te sig rolig, eftersom Camilla är ganska mycket längre och större än Gudrun. Vilket gör att i en logisk dröm så hade det varit Camilla som "vunnit" en sådan tumult mellan de två. Fast i en dröm är inget logiskt som tur var och eftersom detta är min blogg så kan jag få lov att skriva att jag hade jätteroligt åt min dröm även om den innehöll slagsmål på hög nivå! Men ologiska drömar är roliga i alla fall för den som drömmer den. Ni kanske inte alls tycker att den är rolig - men tro mig om ni sett bilderna hade det varit roligt - lite som att se en borderterrier sätta en rottweiler på plats. Fast det är egentligen genast helt troligt - en borderterrier är inte att leka med!


Men nu skall jag inte veckla in mig mer i den liknelsen - kan ni ens ett litet uns tycka att min dröm är rolig? För att ni skall förstå kanske jag skall berätta lite mer om bilden jag har: En rasande Gudrun med det mörka håret stretande åt alla håll och helt svarta ninja kläder hoppar upp på Camilla som helt ologiskt har en rosa klänning när hon skall springa agility i januari i mässan. Den rasande ninja Gudrun klättrar snabbt upp på Camilla och låser fast hennes armar i ett fast grepp och sedan snurrar de runt och Camilla ser ut som en rosa snurrande tårta men volanger och blommor. Så kommer Johanna och drar bort den arga svarta Gudrun och fler strömmar till för att hjälpa till.


Oj jag glömde ju nästan att beskriva räddaren i nöden i min dröm - Johanna - där kommer hon iförd röd klänning, fjäderboa, nätstrumpor och högklackade mormorskängor i storlek 45. På en agilitytävling!!!


Jag vet inte om ni kan förstå det roliga i denna dröm - men jag var tvungen att skriva ner det för att kunna somna om - det är svårt att sova när man har svårt att hålla sig för skratt.

Presentation

Omröstning

Vilken typ av reklam faller du för?
 Reklamfilm
 Erbjudande som 2 för 1
 Reklamblad
 Rekomendationer från en vän

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7
8
9
10 11
12
13
14
15
16 17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Hälsningar


Ovido - Quiz & Flashcards