Direktlänk till inlägg 6 januari 2008
Idag har Johanna iförd svart klänning visat upp en aussie på allra bästa sätt. Hon tog den lilla svarta för att riktigt passa in i den eleganta utställningsvärlden. Hon tog den lilla 9 månaders tiken och hon stod där i sin vackra röda färg och lät domaren kolla ordentligt. Jag tror faktiskt att han räknade alla tänderna och han klämde och kände. Sedan fick Johanne henne att trava nästan hela tiden vilket är mycket bra gjort med en junior.
Så kom kritiken och på det pappret så stod att hon hade bra överlinje, bra vinklar och bra pälskvalité. Han tyckte dock att hon var lite smal över bröstkorgen och att hon var lite trång både fram och bak. Men hon hade bra huvud och nacklinje. Ja med den kritiken så hade jag trott att hon skulle få minst en 2:a och det trodde alla runt omkring också men nejdå - hon får en 0:a för hon är inte rastypisk...
Johanna höll på att få spader, hon hade stor lust att gå och diskutera med domaren och berätta att en 0:a ger man endast om de har dåligt temperament. Men Johanna sansade sig och sa att ja då vet vi i alla fall att den domaren skall vi inte ställa ut för.
Sussie ställdes också ut och precis som sin son som har många fina meriter som finsk juniorvinnare och liknande så åkte hon ut med en 2:a. Men med en jättebra kritik. Ingen förstod något, många runt omkring trodde att hon skulle ha stor chans. Jaja så är livet, så vi åkte hem och så har vi precis fått i oss en jättegod middag. Och ni skall få receptet.
Fläskfilé med sås och ugnsstekta grönsaker
4 port
500 g fläskfilé
2 vitlöksklyftor
2 tsk smör
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 tsk rosmarin
2 1/2 dl Matlagningsgrädde 15%
2 tsk fransk senap
1/2 köttbuljongtärning
1 msk hackad persilja
Ugnstekta grönsaker:
400 g potatis
600 g grönsaker t ex morötter, rödlök, squash
2 tsk smör
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
Gör så här:
Börja med grönsakerna: Sätt ugnen på 225 °. Skala potatis, morötter och lök. Skär alla grönsaker i bitar eller klyftor. Lägg smöret i en liten långpanna och låt det smälta i ugnen. Ta ut långpannan. Lägg i grönsakerna, krydda och vänd runt. Stek i mitten av ugnen ca 30 min. Skär köttet i skivor. Skala och hacka vitlöken. Bryn köttet i smör i en stekpanna. Krydda med salt, peppar och rosmarin. Vispa ihop grädde, vitlök och senap. Häll det bredvid köttet i pannan och smula i buljongtärningen. Låt det koka några min. Strö över persilja. Servera med grönsakerna.Efter ett tungt år är det så skönt att det snart är slut. Det började med att Lotis vår underbara lotis akut fick tas bort. Sedan har 2 andra tikar i uppfödningen fått lämna in pga skador. Det är tungt. Men nu kan vi se fram emot 2012 m...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 |
8 | 9 |
10 | 11 | 12 |
13 | |||
14 | 15 |
16 | 17 | 18 |
19 | 20 | |||
21 |
22 | 23 |
24 | 25 |
26 |
27 | |||
28 | 29 |
30 |
31 |
||||||
|