Direktlänk till inlägg 29 oktober 2008
Enligt önskemål så plockar jag mitt recept på Raggmunkar från minnet och delger Er detta.
Torra varorna blandas med lite mjölk och rörs ut, så det inte klumpar sig, skvättvis sätts mjölken och röres i tills det blir en lagomt tunn smet.
Potatisen rives och sätts i.
Äggen vispas för sig innan dessa rörs ned i smeten.
Därefter är det viktigt att smeten får stå och dra sig i minst 30 minuter så mjölet hinner svälla.
Stekning: typ 50 g smör (inte margarin, det är skadligt) smältes i stekpannan som hälles i smeten när den är varm (bränn inte).
Raggmunkarna stekes på lagomt het platta.Stekt fläsk eller prova tunn skuren skinkstek som steks på samma sätt som fläsket (salt)
Tips.Prova att lägga ut en raggmunk på tallriken (stekpannestor), häll på lingonsylt, samt lägg på ett lager keso, därefter rullas raggmunken ihop, avnjutes med fläsk/skinkstek.
Ät och njut!
Efter ett tungt år är det så skönt att det snart är slut. Det började med att Lotis vår underbara lotis akut fick tas bort. Sedan har 2 andra tikar i uppfödningen fått lämna in pga skador. Det är tungt. Men nu kan vi se fram emot 2012 m...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | 3 | 4 |
5 | |||||
6 |
7 | 8 |
9 | 10 | 11 | 12 | |||
13 |
14 |
15 | 16 |
17 |
18 |
19 |
|||
20 |
21 | 22 |
23 | 24 | 25 | 26 | |||
27 | 28 | 29 | 30 |
31 | |||||
|