Alla inlägg under oktober 2008

Av Paula - 21 oktober 2008 19:50

 

Nu är det höst och det blir mörkt fortare och fortare. Jag njuter lite av hösten för jag tycker att det är en fin tid, med vackra färger och mys inne i stugan. Vi lever så lätt med värme och elektricitet.

Men hur var det för 75 år sedan? Då när min mormor var ung flicka. När man inte fick gifta sig med vem man ville utan blev förskjuten av sin släkt. Min mormors mor gifte sig fel och blev förskjuten av sin rika bondsläkt. Hon fick ett barn med en man och så gifte hon sig med en annan – men hu inte fick man göra så, när släkten nästan ägde hela bygden, det går ju inte an!

 

Min mormors mor levde gott med sin man ända tills han dog av tuberkulos, där stod hon då med fem barn att försörja och ingen hjälp fanns att få av den rika släkten. Ja vad gör man som mor? Jo man får gå till bygden för hjälp. Hon fick ta in på fattighuset med sina fem barn, men på fattighuset skall man göra rätt för sig. Det blev så att de fem barnen fick gå på fattighjonsauktion, de skulle auktioneras bort som pigor och drängar ut i bydgen. De som begärde minst i ersättning för mat och uppehälle, fick då fattighjonen som hjälp. Maria (gammelmormmor) hon sa till barnen att se nu så eländiga ut som ni kan! Alla barnen var magra av naturen och såg inte ut att kunna göra så värst många handtag, så det var ingen som ville ha dem, så de fick stanna med Maria. Maria hon fick åka ut och jobba som kokerska på de större gårdarna, och det var något som hon var bra på. Maria blev eftertraktad för sin goda mat skull. Maria var också försigkommen och odlade grönsaker och skaffade höns och sydde kläder, så hon hade inget problem att ta hand om sina barn. Men än idag vill de barnen inte så gärna ha äggmat, för det var det de levde på då på 20 talet i Sverige.

 

På 20 talet, det är ju inte så länge sedan, men ändå så avlägset. Då när mödrarna sydde kläder i skenet av en fotogenlampa om de hade tur annars var det stearinljus som gällde. Inte så konstigt att man gick och la sig tidigt på höst och vinter, stearin var dyrt och det var fotogenen också. Sedan att det blev många barn, ja det kom sig ju att det var ett sätt att hålla värmen.

 

Jag slog upp lite om kloka gummor för det är lätt att tänka på dem, de som lärde sig av de äldre hur man botade sjukdomar och kärleksbekymmer. Maria ansågs synsk av sina barn, hon visste alltid när barnen var på väg hem och hon kunde berätta vem som skulle få barn och vem som var glad i vem. Men är det att vara synsk? Är det inte bara att känna sina barn och att se tecknen? Tja vem vet?

 

Men kloka gummor och gubbar finns det många historier om runt om i landet och det är klart, då fanns inte TV, radio och datorer som fyllde vår tillvaro. Vad berättar man då – jo historier, det gör ju vi med och de sprids fortare nu en de gjorde då. Då var det från berättare till berättare och historien förändrades på vägen och spetsades till för att vara intressant. Idag har vi våra historier, som bonzai kitten, Nigeria brev, rapedrug, och andra vandringshistorier som sprids. Är vi egentligen då något annorlunda än då? Tja egentligen så är vi nog inte det, vi har bara gjort det bekvämare för oss.

Av Paula - 15 oktober 2008 22:08


Att ha på sig en stegräknare och ha som personligt mål att gå över 12000 steg om dagen är ganska intressant. Man går bort till kollegor, man går längre bort för att köpa mat. Men räknar ut hur man skall får tillgodoräkna sig fler steg.


På jobbet har vi antagit en utmaning - ett helt gäng med lag har gått in i tävlingen att tillsammans nå först till Berlin. Nice - kommer fira med tyskt vin. Det som inte jag uppfattade från början är att det är 545 km, jag inser att det är så långt till berlin det var inte det. Jag insåg inte att det var till Berlin och att vi skall hålla på i 60 dagar. Men å andra sidan för att nå ett resultat så hjälper det ju inte att gå mer än vanlingt i någon vecka, nepp bryta en vana och göra det hela tiden.


Så om ni ser mig snabbt sticka och hjälpa till och göra andra saker så vet ni varför. Nu har jag dragit med en till och vi skall tävla lite inbördes. Är bra som motivation, fast jag vet inte om jag vet vad jag gjorde då. Utmana en som inte har ett jobb där man sitter vid en dator hela dagarna var kanske inte så smart. Men vi får väl se.


Är det någon mer som vill vara med? Gå fler steg för att komma i bättre form. Vi på jobbet har tävlingen på www.tappa.se - bra sida. Det är inte lägg om hela din vardag och kosthållning för att tappa kilo. Gå mer men ät lika mycket. Sedan om man vill komplettera det med mer hällsosam kost, ja det är ju bara ett plus.


Men tänkte på en sak, allt borde räknas. Men sex såg jag inte som omvanling. Det är motion, ger välbefinnande. Är inte steg som så, men mer av det gör maken glad och lycklig - flera plus. Men kanske inte nått jag påpekar på jobbet kanske. Eller så skall jag kanske det och sedan säga - varför så tysta jag föreslog ju inte att vi skall göra det med varanda. Men nej - det kanske är sexuella trakaserier. Det vore mindre bra. Det är hälften singlar och hälften sambor/gifta i gruppen. Kan ju vara lite tråkigt för de som är singlar om vi andra åberopar att sex skall räknas in? Eller kanske inte singlar kanske har mycket mer sex en vi med stadigt förhållande?


För mig skall nog sex räknas - hittade faktiskt en omräkningstabell. 5000 steg är lika med 41 minuters sex - det ni! Jisses!


Idag har jag gått 14345 steg, får se om jag är klar - eller om jag får öka det imorgon...


Av Paula - 12 oktober 2008 21:28

Vad är väl en bal på slottet? Så säger Askungen… Jag har inte alls känt mig som en askunge idag. Eller kanske ändå, jag har jobbat i trädgården tillsammans med Magne och äntligen äntligen är baksidan färdig. Nåja det saknas en grind, men det är en fullt användbar hage där nu. Det finns inte lägre massa sly, buskar, halvrötna träd eller komposthögar, där finns inte heller en stor virkeshög. Utan det är fint slätt och helt användbart. Magne har dessutom strött över toppdressing och sått gräsfrö. Vi hoppas att det gror lite nu för att ta fart i vår. Vi valde ett gräs som heter skugga, för våta platser med just skugga. Det skall klara platser där det ofta är mossa. Lät kanon!

 

När Magne pysslade med den blivande gräsmattan så skruvade jag ihop en hylla. Att det skall vara så svårt – en metallhylla med spånplattor… Men det var slitsamt tog mig mer än 1 timma att få ihop för det var inte så att allt passade lätt utan det var att använda skruvmejseln att bända upp lite så att man fick i alla balkar och sedan var det precis att det gick i och man fick slå ner alla balkar…

 

Kan säga att det lätt var roligare att såga ner de grenar jag gjorde förut när vi tillbringade tre underbara timmar i solen på baksidan. Jag sågade ner och sågade upp till ved medan Magne transporterade bort komposthögarna – ja inte var det någon kompost direkt, det var grenar, rötter, glas, cigarettändare, tegelbitar och allt möjligt. Vi trodde att det skulle vara jord längst ner, men nepp!

 

Magne fyrade upp badtunnan så satte vi ner våra trötta kroppar i den ett tag – det är avkoppling det! Men nu är jag trött – min kropp protesterar, men samtidigt är det så skönt! Det är så fint – och hyllan som jag fick ihop gjorde att jag kunde städa upp i pannrummet, så där är det så mycket mer plats. Jag skall sätta ihop en likadan hylla till och använda den till saker som har med tvätten att göra, för pannrummet skall förvandlas till en tvättstuga snart. Det skall bli skönt att ha tvättmaskinen och torktumlaren i samma rum! Så skall det in en bänk som vi kan vika tvätten på – så tänkte jag måla vitt, men med någon färgklick – har lite blått, lila, grått och grönt så det får bli nått i de färgerna.

 

Så som Askungen – slit och släp dagarna i ända, men en man som serverar en underbar avkoppling i badtunnan som pricken över i. Ja vad är väl en bal på slottet när man kan ha en dag i Gråbo?

Av Paula - 11 oktober 2008 19:40

Fredag var en häktisk dag, jobb i långa banor jag känner mig inte färdig men det ger jag 17 i.

Oj, tänk om minchef hade läst det? Fast hon vet att jag tar tag i det som verkligen behöver tas tag i. Så det är lugnt. Men det är så just nu att det är mycket som behöver tas tag i så det gäller att prioritera och att verkligen strukturera sitt jobb. För annars tror jag att det lätt blir att man bränner ut sig, men det är ju lite av ett populärt fenomen.

 

I fredags var en sådan dag att jag redan kl 14 längtade efter ett glas vin. Jag hade redan då satt mig in i ett lösningsförslag för en ny lösning i två dataprogram, besvarat närmare 30 mail, gjort en checklista, varit på 4 möten och dessutom hunnit prata med ett antal personer i telefon för att stämma av lite andra saker. Kl 14 var jag trött! Och dagen var inte slut! Två timmar till där jag hann med lite fler saker.

 

En kollega till mig heter Andreas, under ett av mötena vi var på så skickade jag följande Msn- meddelande: Nu längtar jag efter ett stort glas vin. Han svarar – du är värd flera glas vin. Det är trevligt när en kollega säger sådana saker. Det var direkt efter en avstämning där jag talade om de stora sakerna som jag gjort i veckan, ja det är mycket på tapeten just nu. (undrar om det uttrycket kommer av att man hade tidningspapper på väggarna?)Andreas fortsätter dock vår Msn-konversation med att han själv hade alkoholförbud sedan han hade varit ute i onsdags och tagit flera glas öl. Men han skulle unna sig en godispåse. Jag svarar glatt – det är klart du skall, det är du värd. Ja även om vi har det hektiskt så kan vi ha det lite trevligt och uppskatta varandra. Men ibland är det lite långt till kollegorna tycker jag. Andreas sitter i Sundsvall, så sitter en kollega i Gävle, en i Kalmar, Chefen sitter i Stockholm men så har jag också två kollegor i Göteborg. Det är utspritt och det är därför vi träffas fysiskt minst en gång i månaden.

 

Nå tror ni jag fick nått vin? Jag hade ställt in mig på att jag skulle korka upp en flaska rött, men Magne hade andra planer för han hade köpt in en 3 l med tyskt halvtorrt vitt vin till mig. Jag är helt övertygad om att han vet vad jag tänker ibland! Sedan medan jag staplade ved så fixade han eld i vedtunnan så att vi kunde bada i mörkret. Ja här blir det nakenbad när mörkret infallit och grannarna inte kan klaga på vad de ändå inte kan se. Ja jag glömde att berätta att Magne min underbara man fixade mat – kycklinglår med sås och ris. Han är en händig man. Men vänta det är ju en låt med Gessle – En händig man. Kanske skulle köpa den till min underbare make?

 

Jag hade också ett långt samtal med Camilla där vi diskuterade vilka spännande frisyrer man har gått igenom. Eller kanske mer varför man hade haft hästsvans i 1.5 år efter en misslyckad permanent. Och som om jag inte lärde mig av det misstaget så nästa gång jag tog en permanent, så hade jag min hattperiod som varade i dryga året. Tänk att man aldrig lär sig? För jag är en av de som bara behöver gå förbi permanent vätskan så krullar sig håret och det blir mycket likt ett affro – en vit kvinna med ett affro som en svart kvinna hade dött för???? Nja INTE en vacker syn det lovar jag – och jag försäkrade Camilla om att jag INTE hade några kort kvar från den tiden! Oj tänk om jag har det? Inget jag vill visa! Missförstå mig inte nu, jag tycker att ett affro kan var hur sjyst som helst – men det skall definitivt vara på rätt person inte en likblek skandinav!

 

Idag har vi varit ute och spionerat på de hus i grannskapet som är ute för försäljning, det är många nu och allt ifrån stora lyxvillan för 3 mille till lilla huset som legat ute länge för runt 800 000. Det börjar kännas som om det är nått stort på gång. Då blir man mer medveten om att det är viktigt att behålla jobbet och klara vardagsekonomin. Men vi duckar för det och tänker på andra saker, inget kul alls med kraschade ekonomier och finanser.

 

Min mormor fyllde år i veckan så efter att ha staplat ved och haft en lyxdusch med Magne så åkte vi dit. Hum vill ni veta vad en lyxdusch är? Det är när jag blir intvålad från topp till tå, när jag får håret tvättat och blir duschad och balsamerad – nej vänta balsamerad var inte bra ordval – det har synonymen mumifierad. Men jag fick balsam i håret och hårbotten masserad det var så skönt! Undrar ni vad Magne fick? Ja Magne fick samma behandling – lyxbehandlingen! Så sensuellt! Efter den duschen kunde jag med lätthet möta världen!

 

Så åkte vi och inhandlade en ny joggingdress till mormor. När vi kommer upp till mormor på hennes ålderdomshem så är min moster och min kusin där och de har haft med en smarrig tårta. Så vi liksom löser av varandra, Jonas är den som helt naturligt får mest uppmärksamhet av alla tanterna. Det märks att de andra damerna är lite avundsjuk på att mormor får så mycket kramar av lille Jonas. Så pratar vi och umgås med de gamla i två timmar, det märks att mormor trivs med sitt kompisgäng nu. De är en grupp damer som har det så skoj!

 

Väl hemma så blev det matlagning – jag har en gulaschgryta som puttrar och så lagade jag en fläskfilé gryta med ris. Kan varmt rekommenderas tänkte delge er receptet:

1 fläskfilé skär i skivor och stek 3 min på var sida (salta och peppra)

Fräs 1 singel vitlök, 1 gul lök och en pakrika i smör tills de är mjuka.

Strö över 1 tsk ingefärapulver, 1 buljongtärning, och häll på 2 dl creme fraiche och 2 dl matlagningsgrädde och låt det puttra. Smaksätt med senap, salt och ev lite peppar. Lägg i de stekta fläskfilébitarna och servera med ris. Det var bara jättegott! men det skall definitivt vara vitt vin till - nu skall jag gå och ta mig ett glas!

Av Paula - 10 oktober 2008 08:28

 

Magne vill gärna ha en flaggstång, jag är lite mer skeptisk. Men om man skal ha en flaggstång säger jag att det skall vara en klassisk vit, lång med fin kopp längst upp. Men varför är det så viktigt med en flaggstång? Tja det kanske är den ultimata fallossymbolen (avbildning likhet med en penis) för en man? Är det ett sätt att visa att man är man i huset?

 

Men sedan kanske det är en helt annan sak som är aktuell? Magne vill kunna hissa upp en norsk flagga. Ja han är inte längre norsk medborgare men norsk är ju ändå inget tvivel om att han är – det vet ju alla som har pratat med honom. Men jag då? Vill jag hissa upp en svensk? För mig är det inte lika viktigt, kanske beror på att jag är lite mer nordisk än bara svensk. Men det kanske är så att norrmän är mer patrioter än vi svenskar? De som har varit ockuperade av oss och haft union med oss i historien. Men kanske deras historia gör att det är så viktigt att visa självständigheten och tillhörigheten med andra norrmän?

 

Jag har varit på festligheter den 17 maj – vi har inget att jämföra med!

 

Så jag tror att detta med en flaggstång för Magne är mer nationalism än att visa upp sin manlighet till allmän beskådan. Men om det är så för Magne hur är det då för svenska män? Är de nationalister eller finns det andra motiv? Ja jag har hört flera män i 50 års åldern som får och vill ha flaggstång till huset. Är det då som man behöver hävda nått? Men om man tittar så ser man också lyxigare bilar gärna av sportvariant susa förbi med en herre med grånande tinningar i.

Av Paula - 9 oktober 2008 22:41

 

Idag när jag går på bussen gläds jag åt att jag har ett busskort som gör att scannern säger blipp på ett glatt sätt och lyser förtroendeingivande grönt. Jag sätter mig på min vanliga plats, jag sätter mig i en tom buss, men när den går vidare till kommande busshållplatser fylls bussen sakta med folk.

 

Jag tycker att det är lite spännande att titta på de olika klädstilarna, gångstilarna som kommer in med de olika människorna på bussen. Nått som inte alltid är lika trevligt är att få studera de olika lukterna på nära håll. Vissa luktar inte så gott. Jag försöker att inte ha fördomar om de typer av människor som jag ser, men det är lite svårt ibland. Det är nämligen ofta som samma typer av män luktar: tobak, vitlök, curry och annan stark kroppsodör. Ja ofta män med ett litet svartmuskigt utseende. Men jag gillar inte tobakslukt alls, det luktar så starkt i min näsa, och sitta bredvid en som luktar starkt av tobaksrök är jobbigt. Men det är lite konstigt detta med tobakslukten tycker jag för det är långt ifrån alla rökare som luktar starkt av rök. Undrar vad det beror på? Men detta med lukter är en av de sämre sakerna med att åka kommunalt.

 

När jag hade åkt ungefär halvvägs så går det på ett par äldre damer, de luktar gott! De har inte hällt hela parfymflaskan över sig som vissa gör. De sätter sig på platserna precis bakom mig. De pratar så högt att jag knappt hör musiken som kommer från mobilens radio. Jag förstår att de är lite lomhörda de två äldre, men oj vad det känns lite skoj att tänka att det hade varit lika illa att haft ett par unga tjejer som satt där. För jag tycker om att ha lite lugn och ro när jag åker till jobbet. Det skall vara en mjukstart liksom.

 

Jag får tillslut en som sätter sig bredvid mig, hon slänger sig ner i sätet och samtidigt sparkar hon till mig hårt på benet. Aj! Hon ursäktar sig snabbt, och jag gnider sakta mitt ben och vänder tillbaka in i musiken. Hum tänker jag varför så vårdlös? Samtidigt som jag tänker tanken så känner jag mig gammal. För inte tänkte man så när man var 20 – eller? Nu sätter jag mig nära utgången för att komma ut snabbt och gå vidare till jobbet, då ville jag sitta längst bak så jag hade uppsikt över hela bussen. Men det där med var jag vill sitta beror lite mer på när och vart jag åker kom jag på. Jag och Jonas sitter gärna längst bak i bussen när vi åker någonstans. Då när vi inte har brottom.

 

Så går arbetsdagen och den liksom bara susar förbi – svisch så är det dags att åka hem igen. Jag går från jobbet för att få lite motion, det är skönt att liksom varva ner efter en hektisk dag. Men hem tar jag inte bussen för tåget går så mycket fortare. Jag sätter mig på tåget och studerar människor igen – och här på tåget är det mer affärsmän och kvinnor. På bussen på morgonen är det ungdomar på väg till skolan och några på väg till jobbet, men klädstilarna är helt annorlunda. På tåget är det kostymer och striktare kläder som väger över och på bussen är det mycket mer ledig stil. Ja, de tar inte alls samma väg bussen och tåget. Bussen tar vägen om områden med höghus och mer ”nysvenskar” och tåget går genom villaområden.

 

Väl hemma så möts man av en underbar man som tagit fram mat och en son som glatt berättar att han har läxor. Oj undrar hur länge han tycker det är kul – läxor alltså.

Vi såg till att såga upp det sista av brädhögen idag – det är bara att stapla imorgon. Det är så skönt att se marken under högen.  Tja lite virke sparade vi, man kan ju inte elda upp allt det kostar ju en del att köpa virke om man vill bygga något också. Men nu är det bara upprensning kvar så har vi två inhägnader för hundarna och vill man kan man ha det öppet runt om - de har det riktigt lyxigt!

 

Det är riktig glädje att pyssla här hemma, jag tror att det är precis detta vi behöver. Så kan man blunda för finanskriser och andra tråkiga nyheter ett tag till. Vi gläds åt varandra och myser här i grannkommunen till Göteborg.

Av Paula - 7 oktober 2008 20:37

 

Idag började som alla andra dagar, jag var tvungen att gå upp för tidigt och väcka en son som studsar upp ur sängen och är oförskämt pigg. Bara här hör ni att mornar inte är den bästa tiden på dygnet för mig. Igår såg jag att pinnregnet hade startat för ännu en av Sussies barn – och inte hade matten ringt. Konstigt varför går jag och funderar på där på morgonen? Tja något jag fick ta tag i idag – en rolig sak! Jonas pladdrar som vanligt, soligt och glatt om allt som kommer att hända honom och han har tusen frågor om allt litet som stort.

 

Så vi går tillsammans till bussen och kliver på han åt sitt håll till skolan och jag åt mitt till jobbet. Jag visar plånboken mot scannerna för att visa månadskortet som jag gjort hur många gånger som helst – ingen reaktion, jag vänder på den – ingen rekation…  Hum nu har bussen startat mot nästa hållplats och jag börjar gräva i plånboken – inget månadskort!

 

När hade jag det sist – på vägen hem från Ladies Night! Men jag var inte så påverkad! Och jag använde det ju, men tvivlen börjar komma ändå. Var har jag haft ut innehållet??? Jag får i alla fall ringa Magne som hämtar mig, man åker ju inte buss utan månadskort! Men vad hade Camilla sagt om jag säger att jag söpit bort månadskortet? Herregud vad hon hade skrattat och jag som var lite småtyken och sa att jag minsann inte var bakis, och det var jag inte heller… Min tid på dygnet nämligen kvällen, med trevligt sällskap och en show med grymma grabbar…

 

Ja vad gör man ? Man slutar fundera köper ett 100 kort och jobbar på och åker sedan hem. Funderar gör man och spydiga kommentarer från mannen får man om att man söpit bort 975 kr… Dyr fredagskväll får man höra… berättigat? Nja – vet inte förrän jag kommit hem och letat. Så frågar jag Jonas om han har lånat mitt månadskort – nej det hade han inte han har ett eget säger han, men jag frågar om han tittat och flyttat nått i min plånbok? Nej inte mer än månadskortet… Hö, vad hörde jag, men vad hade han gjort med det då? Jo han hade gömt det under duken i köket för jag hade varit dum… Ja vad säger man till det – INTE roligt och så har man ändå svårt att hålla sig, det är ett ganska oskyldigt bus!

 

Sedan går man glatt ut och sågar med en cirkelsåg i en timme för att såga brädhögen till ved, Oj vad det går. Jag som inte gillar sådana ljud och har lite respekt för motoriserade sågar, stoppar bomull i öronen och sågar med andan i halsen. Oj vad det går! Vi växlar att såga och mata in i sågen och det är spännande! Vi jobbar tillsammans som ett team jag och Magne tills vi blir trötta och lite svettiga och mycket eniga om att det räcker för idag. Men en kväll till och högen är uppsågad och då är det bara att börja stapla i vedbon. Känns så skönt!

Av Paula - 5 oktober 2008 12:14

 Ladies Night - ja vad skall man säga. De hade studerat oss, de hade lärt sig att trigga oss och de hade lärt sig att få oss att vråla av skratt. 


Det börjar med att Daniel da Silva kommer ut och presenterar en vinnare från Mix Megapol... Eller rättare sagt han presenterade The Tommy Show och så kom Tommy och Erik ut och presenterade en vinnare. Vinnaren kom ut guldlockig och söt. Han sjöng och gjorde det bra. Sedan kom Stenmark ut, men lillebror Stenmark. Han är producent för Ladies Night. Han berättade hur fantastiska vi var och sedan sjöng han - bra riktigt bra faktiskt, syntes att han gillade att vara på scen. Jag tänkte att synd att han måste producera shower för att få sjunga... Eller kanske han borde få med Brorsan på Sing Along - så kunde han få visa upp sig lite mer... 


Så kom Daniel da Silva ut igen och berättade att de tre grabbarna var upphetsade där bakom scenen. Strax skulle det börja. Vid sidan av scenen fanns två jätteskärmar som de använde till fullo, för att få upp stämningen frågade de om vi mådde bra och det gjorde vi ju - Jaaa skulle vi svara. Sedan var det lite dåligt fjutt i det tyckte skärmen så vi fick prova igen... Så det gjorde vi ju - snälla som vi är. 


Så kommer de ut och står längst upp i trappan och så börjar de sjunga - Nice! ni kanske börjar se den röda tråden nu - de sjunger sig igenom 2 h, med lite mellansnack och en del inspelade sketcher i klädbytena. Det pratas lite subtilt om när man gjorde det första gången och hur man raggar upp en kvinna. Och så genomgående om hur vackra vi var. Ja det är lätt att förstå varför kvinnor uppskattar showen - de har nämligen gjort sin hemläxa och kan det där hur de skall få oss glada och känna oss delaktiga. För alla sånger som de sjunger kan ju vi texterna på - smart! Kvinnor gillar att sjunga med! 


Bäst respons blir helt naturligt under paradnumret - sjumilakliv. 4226 kvinnor i en stor kör sjunger för Martin - han lägger sig ner på scen och frågar om vi kan förstå hur detta känns. Ja det kan jag förstå tänker jag - en enda stor egotripp. Men så är det helt klart så Martin Stenmark har en jättebra röst, han slår knut på oss och nockar oss ibland med den. 


Sedan har Martin med Peter Stormare, han sjunger inte lika bra som Martin det är sant, men han gör det med en sådan inlevelse och stil att man bara blir glad. Han ger oss en berättelse om hur han blev frälst... Samtidigt som han byter om från svart till vitt där på scenen, nej han visar oss inte någon snopp, för att skjortan är lite för lång. Men bara en sådan sak - berätta om frälsningen medan man byter om - helkul! Hur det slutade berättelse - ja det var ju så att han gick dit för musikens skull och så blev han frälst i en flicka - och speciellt frälst och väckt till liv blev en viss kroppsdel - ja han är speciell Stormare! 


Den där rolige killen då - Henrik Hjelt? Ja han är rolig, han spelar på att han är blyg för kvinnor. För att hjälpa honom skall Peter S berätta hur man går. Å vad jag skrattade!Peter S börjar berätta att detta har Pitten berättat (Brad Pitt alltså) - Det hänger i gången och i blicken! Du skall ta ut en som du tittar på och så går du för henne fram och utmanar med blicken! Martin du visar -Har du tagit ut en - Japp. - Då går du! Martin går på scenen fram mot oss. När han kommer till kanten - Hej! (alla vrålar Hej!) Skall vi ligga? Han får ett falsettskrik. Han går tillbaka och Peter frågar, kändes det bra - ja det gjorde det ju säger Martin. Så var det Henriks tur. Han skakar i knäna och darrar på rösten. Peter hjälper honom. Har du sett ut någon? - Jaaaha säger Henrik. Och provgår en bit... Han springer tillbaka. Peter säger. Gör som Martin. Aha säger Henrik. Och så går han. Han kommer fram till kanten och säger Hhhhej skall vi ligga. Och så får även han ett vrål tillbaka. Och han skyndar sig tillbaka till Peter och ger honom en kram. 


De små sketcherna på skärmarna, de rör sig mycket om vad vi gör på toan. Och mycket av det gör då Peter, Martin och Henrik som små sketcher. de är roliga, riktigt roliga. 


Vi fick ett litet extranummer också - Bygglovs Matte kom och sågade för oss med bar överkropp. Han har en riktigt fin bringa! 


Ja jag bara skrattar för mig själv när jag tänker på det. Vi är ganska lättduperade, samtidigt så har vi sådan skön självdistans så vi skrattar åt oss själva. Helskönt! 


Ja att ordna en Ladies Night måste vara världens egotripp för de männen som gör den! Men varför inte, vi behöver ha något eget och få skratta för oss - kvinnor!

Presentation

Omröstning

Vilken typ av reklam faller du för?
 Reklamfilm
 Erbjudande som 2 för 1
 Reklamblad
 Rekomendationer från en vän

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2 3
4
5
6
7
8
9 10 11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24 25 26
27 28 29
30
31
<<< Oktober 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Hälsningar


Ovido - Quiz & Flashcards