Alla inlägg under juli 2008

Av Paula - 31 juli 2008 16:43


Gudrun skriver att det blir inte bättre för att man pratar om det. Nja, det beror nog på vad det är. Jag tror ju att det ofta är så att det blir inte bättre för att man tjatar om det - som att inte gå inne med skor. Eller att plocka upp efter sig eller att ta bort tidningar från toaletten.


Jag funderar lite på att varför det upprepar sig de saker man irriterar sig på. Och jag vet ju att vissa saker gör Jonas bara för att få uppmärksamhet. Inte för att han inte vet hur han skall göra. Visst en del saker är obetänksamhet, men också för att få uppmärksamhet tror jag. Jag tror inte att man hela tiden glömmer tidningar på toa för att man glömmer att ta med dem ut. Utan jag tror det också är för att röra runt lite för att det skall hända något - testa gränser om du vill.


Jag tror nämligen att män faktiskt ibland är i trottsåldern precis som barn. För när allt är frid och fröjd och man är så där kär igen då flyter sådant utan att man behöver påpeka. Men jag tror faktiskt att handling är ofta bättre än att tjata. Tjatar du så får man ju bara den uppmärksamhet som de vill ha. Men sedan är det ju tonläge och ordval som gör att man når en effekt som är lite mer varaktig.


Men den som säger att förhållanden är lätt, ja där undrar jag hur de tänker. För slitningar blir det ju, tex när man jobbat mycket ett tag och man inte har krafter kvar för de hemma - det suger, men så är det ibland. Då är det lättare om man ser det hos den ena men man har krafter kvar själv, då stöttar man upp och det går smärtfritt. Men när båda är riktigt trötta, det är då man faktiskt riktigt går varandra på nerverna. Men när man vet att det är så så är det så mycket lättare - jag orkar inte kan du fixa det?


Och då är det så mycket bättre att prata och rakt säga - jag är så himla trött. Vad skall vi göra, hur skall vi göra, vad kan vänta tills vi fått vila ut?

I detta lilla kaos kan en lite kille komma upp och vilja ha uppmärksamhet och då måste man kunna säga - vi orkar inte nu. Men oj vad man känner sig som en dålig förälder när man faktiskt inte orkar!

Av Paula - 30 juli 2008 22:35


Idag har jag målat färdigt min väggmålning i vardagsrummet. Så Pia nu är det dax att du kommer och tittar.

Jag skall även måla drakar i Jonas rum har jag lovat, men det tänkte jag göra imorgon


Jag har alltid haft en hemlig dröm om man skall knyta an till gårdagens blogginlägg om drömmar, så där helt osökt... Men drömmen är mer av konstnärlig art. Jag har nämligen alltid velat göra en väggmålning eller en takmålning. Jag tycker nämligen att sextinska kapellet och andra sådana storstilade målningar bara är så häftiga.


Jag har målat ganska mycket i min tid, allt från specialflaggor till riktiga målningar, men det var länge sedan nu. Jonas är väl inte den man skall skylla på, men faktum är att det är pauser i livet vid barn och sedan har liksom jobbet sugit ur massa kraft. Då orkar man inte hålla uppe alla intressen. Jag har ju ett tidskrävande intresse i agilityn också.


Men nu har jag i alla fall fullföljt en ungdomsdröm, det känns faktiskt jättehärligt. Att måla på en vägg precis som man vill. Tja ni kan ju gissa vilket tema det blev - ja ni som sett förlagan får inte gissa för ni vet ju. Men jag kanske skall ta och göra om det igen och välja ett tema som är häftigt. Vill gärna måla på taket i sovrummet till exempel - lite halvnakna vackra människor hade varit så fräckt. Vet inte om Magne tycker likadant har inte berättat det för honom än. Sedan kanske inte alla skall se det temat - men liksom bara en litet eget kapell, ja å vad fräckt!


Av Paula - 29 juli 2008 20:38


Jag har funderat lite på vad vi funderar på när vi har dagdrömmar nu för tiden? Förr var det ju mycket om vita springare och rida bort i solnedgången som gällde, i alla fall om man skall tro på filmer och böcker. Jag undrar om det var sant? För om det är det så tror jag att en del kvinnor fortfarande dagdrömmer om det. Och om man tittar på pocketboksförsäljning så är det ju en del Barbara Cartland som säljer än och det kan ju inte bara vara gamla tanter som köper det väl?


Nu är ju Sex in the city filmen här och den är det många kvinnor som vill gå på, även om det till stor del handlar om fyra kvinnors vänskap och så vem de vill och inte vill tillbringa nätterna med. Samt då den som vill med nästan alla män. För Samantha är en fräck brud hon gör som hon vill och kommer undan med det mesta, lite som ”man” tycker att en framgångsrik man skall vara. Och det kanske är därför hon är populär (karaktären alltså) för att hon vågar. 


Är det så att det är just det som vi dagdrömmer om – att våga? Våga ta initiativet, våga att inte bara ha en partner, våga vara vacker, framgångsrik och klara av att bära upp det ena vackra plagget efter det andra. Jag tycker det är en vacker dröm att göra det man själv vill och vara lite egoistisk. För när man sedan har det man själv vill kan man inte vara för egoistisk för då blir det svårt att hålla kvar det som betyder mest. För vänner och partners stannar inte vid för mycket egoism. Men ändå för att inte utplåna sig själv så måste man vara och ta vara på sig själv.


Jag tittade på ett program som heter: Look beautiful naked. Här är det en del kvinnor som inte känner sig vackra, men som med lite vägledning och framförallt mer självförtroende blir vackra. För om man döljer allt, och gör allt för att inte synas för att man inte är nöjd med sig sjäv – då är man inte vacker. Att istället inse att – jaha barnen/barnet har ändrat tonårskroppen till att bli en mogen kvinnas – fint så här ser jag ut! Så byt kläder och älska den du är – då är du vacker!!! 


Så tillbaka till drömmarna är det kanske också kroppen som vi drömmer om - att den egna kroppen är vacker, mogen och att man själv är framgångsrik. Sedan på vilket sätt du är framgångsrik – det är upp till dig! Att tex vara hemma och uppfostra 4 barn, det är framgång! För då är man inte ”bara” hemmafru utan man uppfostrar fyra barn! Jag har fullt upp att uppfostra ett! Men det är så vanligt att man hör att en kvinna säger – jag är bara hemma med barnen. Bara – men hallå det är ett heltidsjobb!!! Att det inte är ett heltidsjobb jag vill ha – nä det är sant, men jag insåg snabbt att det inte var något jag var världsbäst på. Jag är lite för otålig för att leka och vara superpedagogisk hela tiden.


Men att drömma om barn och man och hus på landet det är nog ganska vanligt, men undrar hur många som skulle erkänna för omgivningen att de vill vara som Samantha i Sex and the City? I Sverige är det nog få och om man sa det i bekantskapskretsen så tror jag att man anses konstig, omoralisk och dessutom som ett hot mot kvinnorna som redan har män. För Samantha kan ju tänka sig en gift karl, och hur många kan erkänna att det är OK i Sverige utan att bli halshuggna och vips stå utan vänner (kvinnliga alltså)? Sedan att erkänna att man kan tänka sig trekanter??? Ja uja vad hade hänt då? Men hur är det då att erkänna att man gillar både tjejer och killar? Börjar det vara Ok? Kanske inte om man också erkänner att man vill göra som Samantha – för då är man ju helt plötsligt ett dubbelt hot – eller hur?


Jaha – undrar ni nu vad jag drömmer om? Om jag vill vara som Samantha – jag kanske törs erkänna något hemligt här i bloggen idag? Att jag har vilda drömmar om Camilla och Gudrun? Fast nä – det är mer Johannas grej. Att jag gillar trekanter –för trassligt, tänk att sedan säga nepp inget för mig till den ene för att hans inte passade som handsken? Nej det blir tyvärr inga snaskiga avslöjanden i bloggen idag. Att jag är lite ärelysten och gör karriär på jobbet är ju ingen nyhet och det har de flesta redan räknat ut. För att nå toppen så hade jag kanske behövt vara lite mer självisk – som Samantha. Men det kanske går att vara en trevlig och duktig kvinna? Fast man märker att det är på något vis lite enklare för män – och de är inte bara trevliga och duktiga. De skiter i vissa saker och satsar på det som syns… Jag skall försöka vara lite slarvig och synas lite – för hörs gör jag redan.

Av Paula - 28 juli 2008 16:02


Imorgon är det jobb igen och i denna värmen är det nästan så att det är skönt. För åker jag in till jobbet kan jag räkna med 23 grader på kontoret. Det är skönt om man jämför med 33 i skuggan som det varit idag.


Men samtidigt tänker jag på igår när vi åkte och badade när det svalnat till 26 grader ute och det var lika varmt i vattnet som i luften - märklig känsla. Hundarna simmade som galningar. Sussie var helt inne i sitt och de andra två var efter henne hela tiden. Fixa var nog den som tog ut sig mest för hon stressade runt lite väl mycket, men hon lär sig säkert.


Jag kom och tänka på lite sköna saker man kan vara med om som att bli insmörjd med hudkräm över hela kroppen och masserad med långsamma svepande rörelser. Det är då ja just då som ens make blir ens sommarflört.


Jag har också en sak som någon tyckte att jag skulle prova - med honom tror jag det var, men än har jag inte gjort det. Om man skaffar gummilakan (hur man nu gör det?) lägger lakanen på sängen och sedan smörjer in sig med olja. Sedan skall man mysa i sängen (om det nu går?).


Att ta hundarna på en promenad i skogen och ha med en picknickkorg och naturligtvis en filt, kan också leda till flera mysiga minnen. För hittar man en glänta djupt in i skogen kan hundarna sköta sig själva medan man ägnar sig åt varandra - eller hur?


Mode går ju även i hårbeklädnad både uppe och nere. Just nu skall det enligt utsago av läkare (de ser ju sådant) vara högsta mode att vara totalt rakad i de nedre regionerna och detta gäller både män, kvinnor, flickor och pojkar. Men då funderar jag på hur sprider sig det modet? Pratar vi numera så öppet med varandra så att vi diskuterar hurdan frisyr vi har på snippor och snoppar? Eller är det så att det är annat som är modernt som att som förspel bli rakad av partnern? En sak är säker att om man klarar av att lita på ens partner så mycket - ja jisses det ni!


Nu är det slut för denna gång, men har ni någon sommarflört att berätta om så lägg in en kommentar - lite krydda på tillvaron är aldrig fel!


Av Paula - 27 juli 2008 12:00



Får se om jag orkar mig ut idag när det är som varmast. Jag är inte bra på att klara värmen! Det var någon som blev så förskräckt över att jag aldrig varit på solsemester - men då hade jag ju börjat att ligga helt utslagen i 3 dagar innan jag hade kommit igång. Det tar sådan tid innan min kropp klarar värmen.


Hundarna de njuter dock i trädgården, de ligger under träden och njuter. Lotis har hittat sin favoritplats under en rododendron - en buske skall det ju vara men i vår förvildade trädgård är det ett träd. Vi har mycket att hugga ner och ansa, men det gör vi inte nu!


Vi har dock gjort en del med trädgården redan, det är kul att göra om. En del övervuxna rabatter har försvunnit - gräsklipparen har fått dra över det den kunnat.


Hundbad vill jag ha på schemat idag - får se om vi får till det kanske Trolla vill åka med?

Av Paula - 24 juli 2008 12:25


När man har kommit hem efter en intensiv helg med mycket intryck och mycket människor så vill i alla fall jag vara lite för mig själv. Det är inte alltid så lätt med man och barn.


Då är det skönt att förvilla sig in i en bok och bara vara någon annanstans. Sedan tar det en stund och så vill jag åter vara där det händer en massa.


Kanske är man lite osocial, eller så är det bara så att man behöver ladda batterierna en stund!


Nu är poolen uppe och den luktar klor. Jag tycker illa om klorlukten och skällde på Magne över den. Men det är säkert så att den skall lukta, men jag som är en sötvattensbrud gillar det inte, så det blir väl till att ta en tur till en sjö med hundarna för att jag skall vilja ta mig ett dopp. Men ungarna här: Jonas och grannflickan Filicia, de plaskar för det vilda där ute.

________________________________________________


Nu tog jag och tog ett dopp för här är olidligt varmt, i mitt tycke. Magne har fixat så att man inte luktar klor när man går upp - han är underbar min gubbe!


Det var 18 grader varmt - benen domnade inte men det känndes kallt. Nu kännar jag mig mycket piggare och har planerat in en grillafton.


Välkomna!

Av Paula - 22 juli 2008 18:01


Visst gillar man lite skvaller - eller hur?


Magne satt i fredags och njöt i solen och pratade med norske domaren Petter. När de satt där och diskuterade så var de rörande överens om att de inte hade blivit domare för att bli populära utan för att utveckla agilityn och att döma bra, rättvist och göra utvecklande banor. Just när de sitter där och är rörande överrens så säger Gunilla - men föresten Magne skall inte du på AGIF:s prisutdelning? Nä - säger Magne jag har inget där att göra. Gunilla ser då lite orolig ut och tittar på mig och undrar om det är sant. Ja, vaddå säger jag? Ja men han är ju nominerad till Årets domare 2007. Inte något som vi har fått meddelande om vad jag vet säger jag. Varvid jag ser Camilla B, strosa förbi, jag frågar henne var Gudrun är och hon pekar. Jag går fram till Gudrun och ställer frågan om Magne borde gå på prisutdelningen och det tar en liten stunds diskussion sedan sticker Gudrun bort och säger till Magne att han skall infinna sig på prisutdelningen!!!

Ja, Magne är artig så han går.


När det är dax för prisutdelningen så säger jag till Petter att om Magne vinner så hoppas jag att han skrattar högt - och den som hört Petter förstår varför just han skall skratta - för HÖGT blir det då!


Så kommer Gudrun till det eminenta priset ÅRETS DOMARE 2007, och hon börjar med att säga att hon är glad att få dela ut detta pris till den enda förutom Camilla hon kunde tänka sig att dela en överslaf med. Magne går fram och alla där kan se att han är generad, glad och stolt. Petter får skratta högt - hans kollega är nog lite populär ändå som domare, i alla fall så populär att han kan få dela Gudruns överslaf och få detta pris.


Värmlandshôppet var välordnat, med trevliga funktionärer som fixade allt som stod i deras makt. De kunde inte rå för vädret vi hade allt från åskskurar till strålande solsken.


Inte heller kunde de rå för att den finska domaren hade lite andra åsikter om hur man skulle uppföra sig än vad vi är vana vid. Hon ställde sig i vägen för ekipage (skaderisk!!! - krasch i hinderstöd) när de var diskade, visade kapiteringstecken till vissa och hotade att anmäla andra till FCI. Ja och sedan tyckte jag inte att hon dömde bra - att hon skall vara VM-domare HUM ja, hoppas att hon skärper sig tills dess. Detta är inget som arrangörerna kunde hjälpa utan de gjorde det de kunde och bad om ursäkt till de som blev illa behandlade.


Roligare var det att höra om en domare som ville peppa Tommy Hagström som själv kallar sig domardjäveln. Så sagt och gjort Heja Tommy  - Kör nu... Sedan för att peppa lite till ropar DOMARDJÄVEL varvid många huvuden vänder sig om! Till insikt kommer då snabbt domaren vid kanten som inte ville upprepa händelser i Sundsvall utan duckade och drog sig undan. Men heja vad kul att höra att man kan tänka så fel i stundens iver.


En annan rolig sak var att man fick höra en del roliga saker som BANG bara hände på Dania cup. Tänk om man hade varit med och sett om det är sant att vissa fick "lap dans", tja lite kul är det med rykten - sedan om de är sanna? Ja vem vet, jag är i alla fall inte gammal nog för att tycka att det är tråkigt att höra om de yngres framfart och att vissa danska herrar haft en del olika svenska tjejer de velat njuta av. Men monogami kanske är förlegat?

Av Paula - 21 juli 2008 18:55


Årets prestationer samlades på Värmlandshôppet.


Magne Alden fick Gudrun att drömma om honom och inte nog med det han blev ÅRETS AGILITYDOMARE 2007 !!! Det är prestationer det!


Fixa är numera i agility 2 och hopp 2.

Sussie har en bara en pinne kvar i agility 2.

Lotis kom 7:a av 160 starter i hopp 3, och 18 av 140 i agility 3.


Summa sumarum, en super tävling!


Jaja Sussies sista pinne gungade rejält och det var bara en rivning ifrån 2 ggr.


Dock skall jag massera henne för hon är stel i ryggen efter att hon rök ihop med en hane. Hon gillade inte att han mopsade sig mot mig. Eftersom det är en ung hane vi talar om så tyckte hon säkert att det var dax att han fick en minnesbeta. Men en hane är en hane och han var tyngre och Sussie har inte ont, men jag känner att musklerna är för spända.


Tjejerna har skött sig jättebra! Och vi handlers har gjort det vi har kunnat. Vi har haft jättetrevligt!

Presentation

Omröstning

Vilken typ av reklam faller du för?
 Reklamfilm
 Erbjudande som 2 för 1
 Reklamblad
 Rekomendationer från en vän

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2 3
4
5
6
7 8 9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28 29 30 31
<<< Juli 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Hälsningar


Ovido - Quiz & Flashcards