Alla inlägg under juli 2008

Av Paula - 15 juli 2008 10:01


Nä menar inget illa om Familjen Taikon, men just nu ser vår trädgård ut som om de vore här.

Här står 3 husvagnar och 3 bilar.


Sammanlagt är det 10 hundar när vi är ute och går promenad. Men vi hade fortfarande mycket plats på verandan när vi satt och åt, så vi undrade vilka mer vi skulle ringa.


Våra hundar tycker det är så bra när det är mycket folk som de känner. Lotis går från famn till famn och blir omprysslad. Fixa har alltid någon som kan kasta en boll. Dessutom kan Fixa bestämma över brosan Ricky, finfint tycker hon. Sussie hittar alltid någon att kela med.


Ja de myser riktigt det märks att detta är hundar som verkligen gillar stora flockar.


Idag kommer en bil till och ett par hanhundar till så då blir vi 12 hundar på promenaden ikväll - ja grannarna höjer lite på ögonbrynen. Fast det är ju hundar som beter sig bättre än vissa andra i grannskapet.


En vänninna till mig tyckte att jag skulle trycka upp visitkort och dela ut - så att vi håller lydnadskurser här hemma. Hum ingen dum idé men att lära gamla hundar sitta - ja det går men kräver så mycket jobb. Här finns så många raser runt omkring och det är bara några som kan uppföra sig när de går förbi eller när vi går förbi.

Av Paula - 10 juli 2008 23:07


Igår fick jag ett mail från en lycklig valpköpare, han hade varit och tävlat lydnad för första gången med sin tik. De satte inte bara ett första pris i lydnadsklass 1 utan de vann hela klassen på 19 startande. Det är inte illa alls! Att Cindys husse var nervös förstår jag - det är inte bara att trava in på en lydnadsplan och tro att det är lekande lätt. Man måste ha rejält med mod för att anmäla sig och sedan också att tävla! Sedan att hålla nerverna i schack och få alla moment att fungera på tävlingen det är stort!


Att överkomma den rädslan att gå in på en lydnadsplan är det ultimata provet på att kunna tackla sin prestationsångest anser jag, även om man inte vinner så är det en vinst att verkligen tävla och hålla nerverna i schack! För er som tränar lydnad men inte vågat er ut och tävla - prova! Det är så jäkla skönt när man kommit av tävlingsplanen och inget av de där sakerna man har haft mardrömmar om har hänt!


Här kommer några exempel:

Andra hundar går upp på platsliggningen och muckar med just din hund.

Din hund går upp och muckar med hunden bredvid.

Din hund bestämmer sig för att smaka på just den domarens hand.

Din hund bestämmer sig för att skita på planen.

Din hund är på en annan planet och börjar spåra istället för att gå fritt följ.

Din hund skäller och piper under ALLA momenten.

Din hund tar fel på alla kommandon, sitter på ligg, ligger på stå och går fritt följ på stanna kvar.

Din hund beslutar sig för att ditt byxben är en leksak och drar och sliter i det under alla moment.

Din hund vill inte göra något alls utan ligger bara kvar på alla moment för den tycker att du beter dig så konstigt att det är bäst att vänta tills det går över.


Ja det var några saker som kan gå fel, men hur stor är risken egentligen? Om ni har funderat på att gå ut och tävla så tror jag att inget av ovanstående kommer att hända. Och om något av det så är det inget allvarligt utan kanske bara missar på vissa komandon för att du är nervös och inte låter som vanligt - men hallå vad gör det? Om det bara är lite kommandon som inte sitter för att din röst går upp i falsett av nervositet - det är inte hela världen! Du har fortfarande din underbara hund - det finns ingen som kan ta det ifrån dig!!!


Av Paula - 9 juli 2008 14:06


Pia är på väg hit, de skulle bara till systemet först Johanna och hon. Ojoj det blir nog en blöt kväll. I dubbel benämning för ute bråkar herr Åskar en bit bort och hotar att komma hit. Men  det gör inget!


Jag har precis tagit en jogging tur med Sussie och sedan tränat lite på en hopp kombination - det var äntligen med besked! Första gången jag tränar på egen tomt! Sedan gick vi en sväng till. Jag joggade inte långt det vågade jag inte - det var länge sedan. Men äntligen en tur springandes - det känndes riktigt bra!


Magne var idag i lägenheten och pratade med den som bor i lägenheten bredvid den vi flyttar ifrån. Hon hade suttit ute igår kväll och blivit lite generad för helt plötsligt hörde hon hur grannen ovanför hade sex på balkongen. Ja vad hade ni gjort i det läget? Jag tar därför och har en lite omröstning i frågan - det kunde vara kul tycker jag .

Av Paula - 9 juli 2008 11:44


Jag har i flera dagar gått och funderat på vad mina allergimediciner är - jag tog en tablett av en annan idag och så började jag titta lite närmare i medicinskåpet. Ja vad tror ni jag hittade där? Jo mina nya allergimediciner. Inte hade jag väl kunnat tro att jag lagt dem på rätt plats nu i flytten - men jodå. Å vad tröttsamt.


Nu skall ni snart få slippa höra om våra flytt bryderier, för Magne kommer nu hem med ett av de siste lassen. Vad jag har gjort - sovit. Helt utslagen. Så vakna och i med allergimedicin så blir jag pigg igen. Men detta tar på kroppen det lövar jag.


Igår var en sådan där dag när alla ringde och så ville de komma på besök, och gärna samtidigt, men det gör inget. Så vi får inte en utan två husvagnar på besök nästa vecka när Gotland drar förbi för att åka upp till Karlstads tävlingsvecka. fast vi åker med till Karlstad skall bli kul att komma hemifrån och se annat än kartonger! Sedan får vi också besök från Trelleborg nästa vecka för hon skall också till Karlstad.


Men det är så skönt att vi äntligen bor så att vi kan bjuda igen efter alla nätter som vi har lånat el och plats hos andra.



Av Paula - 8 juli 2008 12:52


Idag skall jag inte gnälla!


Jag har tagit en alergitablett och är mycket piggare. Vädret gör att jag fundrar på att stanna inne och baka bullar och tvätta.


Ja jag är riktigt huslig ibland - det är som jag har lite olika roller som jag går in i vid olika tillfällen. På jobbet är jag korrekt och glad och pigg och jobbar med att lösa alla möjliga problem som dyker upp. Hemma är jag ganska huslig och gillar att laga mat. På träningar tänker jag ut klurighteter och lösningar på klurighter. Men samtidigt är det ganska likt. Jag fick frågan en gång om det är lätt att sy, och jag svarade att det är lite som att lägga pussel och hitta lösningar, och livet är lite som att lägga pussel. Att hitta lösningen för stunden för att få fram hela bilden.


Jag tänkte berätta lite vad som hände när vi upptäkte att Lotis hade tagit sig en promenad. Jag tog Sussie och gick ett varv och ropade och mötte ett par kvinnor som berättade att det var en kille som hittat henne. Magne tog cykeln åt andra hållet och möter killen och Lotis, Lotis blir glad och springer mot Magne som bromsar, och han bromsar så hårt att han välter cykeln och slår i backen. Han slår i hårt, så nu har vi gjort oss kända i grannskapet som de som har hund som smiter och man som inte kan cykla.


Nåja det kunde vara värre - Magne kunde ha bilvit allvarligare skadad, Lotis hade kunnat bli bortrövad. Lotis är ju så glad i folk så vem som hellst hade kunnat ta med henne hemifrån. Sussie och Fixa är mycket mer skeptiska till främlingar, i sådan lägen är det bra. Fixa skäller dessutom oavbrutet om någon vill hälsa på henne, så hon är som en larmklocka som börjar ringa för minsta lilla. Hennes skall är lika irriterande som ett larm, japp så är det!


Magne har installerat torktumlaren igår, så nu går tvättmaskin och torktumlare varma här. Mycket kläder har det hunnit bli som behöver en tvätt. Han är bra gubben min! Han fixar det mesta, fast ibland blir det lite tokigt och han saffar sig mer jobb än han behöver. Som igår när han skulle flytta en Tuja (ser ut som en gran) till en öppning där vi tror att Lotis hoppade över. Han grävde i öppningen och vips börjar det spruta vatten, inte lite vatten heller - för han har satt spaden i ledningen till sommarvattnet, ledningen som går till oss och till grannarna. OJ! Ja det blev till att stänga av vattnet och åka och köpa en koppling. Sedan montera snabbt och skruva på vattnet igen. Det hela gick snabbt och det regnade så jag tror inte att någon granne märkte det. Hum, behöver ju inte späda på med massa historier om oss med en gång...


Måste också berätta om de snabba bra saker som Magne gör så att ni inte tror att han bara är klantig för så är det inte, han är stark och mycket praktisk. Han fixar just nu med kabelrännor i vardagsrummet, för att det inte skall samlas en massa damm mellan kablarna- finns det något tråkigare än damm som sitter fast i kablar? Han har också skaffat mig (OK oss) en kontorsstol idag - jättebra att ha i arbetsrummet! Billig och bekväm är den - en mycket bra kombination!


Hum, nu fick jag lite dåligt samvete - här sitter jag och bloggar och han kryper på golvet och fixar. Hum, dax att ta ett tag och lägga in en tvätt till.


Av Paula - 7 juli 2008 10:02


Jag vaknade nyss, har bara varit på toa så sätter jag mig här.

Jag funderar på att strejka idag, inte packa upp en endaste kartong. Jag har så ont i kroppen nämligen.


Skulle vara skönt att bara åka och bada eller att göra något kul istället! men det är som om de oupppackade kartongerna ropar på mig. För tillbaka från toa så flyttade jag naturiligtvis in en i köket där innehållet skall in i skåp och lådor.


Jag tror inte att jag kan hålla mig från att packa upp något idag fastän min kropp känns som om den vore överkörd av en lastbil just nu. Jag viste faktiskt inte att man kunde ha ont på så många ställen samtidigt.


Ja det är åldern skulle säkert någon säga - men även Magnes yngste bror hade ont överallt när han åkte hem igår. Han jobbade bra och var bra på att dricka öl.


Men det kanske är så att kroppen börjar att säga ifrån nu, och jag som nu har jobbat med att renovera eller flytta i 3 veckor i sträck börjar vara rejält mör.


Idag när det är vackert väder kanske man skall se till att göra något kul med Jonas. Han behöver också ha lite kul.


Men tillbaka till detta med åldern - varför skall kroppen säga ifrån? Satans svikarfasoner faktiskt! Jag vill kunne göra percis vad jag vill inte ha några begränsningar! Fast jag får väl se till att ta det lungt idag för att kunna sätta fart imorgon istället!


För det är ju viktigt att kunna njuta lite också som jag skrev för några dagar sedan.


Njuta av att man kan höra fåglarna. Njuta av naturen. Men det är vissa som inte vill kunna det - eller i alla fall inte att djuren skall njuta av deras trädgård. Vi gick förbi ett av grannhus sent på kvällen och hörde ett mystiskt surrande ljud. Magne trodde att det var en robotgräsklippare men vi såg inten trotts att vi tittade och tittade. Då kom kvinnan i huset ut och upplyste oss om att det var en rådjurskrämmare. Det surrade så pass högt att man inte hade kunnat njuta av naturen om man suttit ute. Men som sagt de var mer intresserade av att hålla naturen borta - eller djurlivet vill säga.


Jag tänker inte ha några prydliga ovärderliga rabatter på tomten, inte sådana som gör att jag vill hålla alla vilda djur borta i alla fall. Ja jag vet jag har hängnat in tomten, men det är för att hålla hundarna inne. Vilket visade sig fungera bara när de vill vara inne - Lotis tog sig en promenad igår och vi vet inte var hon stack ut. Men hon hoppade antagligen. Staketet är ju bara 1 m högt och det håller inte en Aussie inne som vill ut och det håller inte rådjur borta som vill in. Men symboliskt så håller det hundarna inne för de vet egentligen att de inte får. Bara gamla Lotis som tar sig en tur när hon vill - hon som borde veta bättre. Men den gamla gör precis som hon vill, och det borde jag också göra idag - bara det jag vill.


Fast det är nog så att det blir den yngste som bestämmer - Jonas. Att skaffa barn innebar att man inte alltid får göra det man vill utan det han vill. Men samtidigt när man ser att han har det skoj så mår jag så bra!


Nu har Leos röntgen resultat kommit in och han fick B höfter och OK armbågar, så nu väntar vi bara på att tikarna skall röntgas också. Det känns bra när över hälften är röntgade och har bra resultat!

Av Paula - 3 juli 2008 18:22


Sitter här och tänker igenom vad vi nu har hunnit göra i huset:


Vi har kopplat in sommarvattnet, så att vi har en vattenkran vid verandan - perfekt att spola av hundarna med och vattna trädgården.

Vi har oljat hela verandan, utemöbler och entré trappan 2 ggr, 16 liter olja sög virket in. Det var riktigt grått så jag undrar om det någonsinn varit oljat.

Vi har satt upp staket runt halva tomten - 60 meter ungefär det tog många timmar!

Vi har målat vardagsrummets tak och väggar och alla mörka lister är nu vita.

Vi har målat köket och tagit bort medaljongtapeterna - och mörka lister är nu borttrollade.

Vi har flyttat kyl och frys till sidan, så på så sätt är köket nu mycket öppnare.

Vi har bytt från vita plastknoppar till handtag i köket.

Vi har satt upp två hyllor i köket så att micron är på en bra höjd och inte står på arbetsbänken.

Köket är nu tilläggskaklat så att det är samma kakel där kyl och frys var förut.

Vi har målat Jonas rum och alla lister som var mörka.

Vi har satt upp trådbackar i garderoberna och har börjat fylla dem.

Vi har satt upp en fläkt i vardagsrummet, och lampor där det behövdes.

Vi har sågat ner en massa grenar och röjt bort en hel del i rabatterna. Här har nämligen allt sly fått lov att växa och frodas.

Vi har flyttat hit möbler och skruvat ihop och upp dem.

Vi har slipat och lackat trappan en gång och skall göra det minst en gång till.


Kändes som jättemycket när jag räknade upp det och ändå är det mycket kvar.


Flytta hit alla möbler nu när Jonas rum är klara och sedan att bygga ett cykelskjul. Efter det tror jag att vi måste ta semester och njuta lite. Även om man känner sig supernöjd med att ha gjort allt så känns det inte riktigt som semester just nu.


Vi tänkte hinna träna lite för vi skall tävla i sommar också inte bara slita med huset.


Det roligaste är dock att såga ner träd tycker jag. Syns så tydligt att man gjort något. Vill också plantera så att man får ett träd att följa. Magne vill plantera ett äppleträd och det tycker jag är en jättebra idé.


Hum detta att såga ner träd som jag gillar undrar om det har någon psykologisk betydelse - bort med det gamla? Och då symbolen in med det nya genom att plantera ett nytt? Ja kanske det - jag skall kanske sadla om och bli psykolog? Kunde kanske vara skoj?


Undrar när The Lilac Godess hittar hit? Och Party Princessan? Johanna saknar dem! Vill ha någon att dricka och slänga käft med. Även om hon har hittat en som vi kallar Pia, hon som nästan sänkte Johanna i att dricka för några veckor sedan. Pia och Johanna gick på stan och höll varandra i handen för ett tag sedan. Och de är 40 + - haha det var många som höjde på ögonbrynen när de två kom gående! Undrar varför; får man inte som 40+ hålla handen när man innehar samma kön? Ja vi är nog inte riktigt så fördomsfria som vi utger oss för att vara i Sverige!


Jonas vill ha hit en pool - och ja varför inte, också en bra idé. Johanna och Pia har redan sagt att de skall bada näck i den på kvällen den kommer hit. Tja - varför inte, jag tror inte ens att grannarna här kan se det.

Av Paula - 2 juli 2008 10:25


I måndags kom Arne som är Magnes bror. Han hjälper till med allt möjligt. De har tagit ner tapeten i Jonas rum och spacklat och slipat och nu målar de rummen blå. Rummen är rätt han får 2 st. Ett sovrum och ett lekrum.


Jag tycker det är jätteskönt att Arne är här då kan jag pyssla med annat. Igår ägnade jag hela dagen att skruva upp trådbackar i alla gardrober - fy vilket jobb det var. Men det blir bra! Nu kommer vi att få plats med våra kläder.


Ja jag har inte så mycket roligt att skriva denna gång - eller kanske?


I måndags hade vi besök av en het singel 40+, och Arne är ju också singel! Men nepp tydlig svalka var det.


Men denna brunett är en het singel, frågan är om hon får vara singel så länge till? Hon har redan fått flera anbud, men just nu har hon bara skoj.

Så vet ni någon helt singel kille runt 40 i Göteborgstrakten så kan jag förmedla kontakten.


Vi har fått hjälp tidigare, en söt tjej var här och hjälpte till att måla listerna i köket. Hon är jätte välkomen tillbaka - inte för att måla utan bara för att slappa och ha det bra.


Jag har lite att göra idag - stoppa in kläder i gardroberna. Och så är det så fint väder, jag kan ju fixa i trädgården istället. Hum, ja kanske.


Jag går och väntar på att Leo skall få in röntgen resultaten i SKK-hunddata, men det är världsutställning denna veckan så vi får säkert vänta tills de är klara... Inte kul när man väntar på ett resultat!


Just nu börjar det lukta omelett här, jag har stoppat in en omelett i ugnen, skinka, ost och tomat blev det. Umm luktar så gott!!!

Detta medan Magne och Arne målar Jonas rum som bäst - och jag tar en stunds paus och skriver här. Hum ja jag tar igen det sedan.


Nu vill vi gärna ha besök! Ni är välkoma arbetsglada som arbetsskygga! Verandan är stor och många sittplatser har vi och inhägnad tomt för de som vågar ha hundarna tillsammans med våra!

Presentation

Omröstning

Vilken typ av reklam faller du för?
 Reklamfilm
 Erbjudande som 2 för 1
 Reklamblad
 Rekomendationer från en vän

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2 3
4
5
6
7 8 9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28 29 30 31
<<< Juli 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Hälsningar


Ovido - Quiz & Flashcards