Alla inlägg den 8 september 2008

Av Paula - 8 september 2008 16:38

Jag har funderat på just vad man får skriva om jobbet i bloggar. Ja om man jobbar med känslig information som inte skall läcka ut till konkurrenter så får man inte skriva om det. Det finns de som blivit avskedade för att ha läckt hemlig information, det är ju bara att titta på spionhärvor för att se hur lätt det är att samla och skicka vidare hemligstämplad information. Jag tror inte ens att man behöver känna sig för en spion för att misslyckas när man tänker om man berättar saker för andra. Men det krävs ju att man har nått intressant att berätta och någon som vill lyssna, rätt person eller kanske fel person. Jag tror att det är mycket information som sprids till mannen/älskaren/fru/älskarinna, för när det händer saker så vill man prata om det och har man då någon som är intresserad och ställer rätt frågor så tror jag att det är alldeles för lätt att prata bredvid munnen. Men det kanske mest är manligt att vilja skryta för älskarinnan om toppenjobbet?

 

Det är som om jag skulle veta att det kom en grym kampanj på mobiltelefoni på Telia, så inte skall jag skriva det här. Nu är det nästan alltid kanonerbjudanden hos Telia, för Telecombranchen är hård! Tyvärr jobbar jag inte med mobila lösningar så ni får inte veta några hemligheter, jag kommer bara vara tråkig och hänvisa till hemsidan: www.telia.se där finns massor av erbjudanden, men inga hemligheter.

 

Men det finns andra saker som man inte heller får skriva t.ex om det finns ett säkerhetshål i någon känslig server så skall inte det upp på en blogg innan man rapporterar det till avdelningen där de fixar till sådant. Sådant har man ju sett att det har skrivits om men det gäller naturligtvis andra företag. (Felfritt Telia? Nej stora företag är sällan felfria) Men det värsta är kanske om en konkurrent hade upptäckt en säkerhetsrisk och gått ut med det innan företaget själv hade klurat ut det. Men det finns kanske värre saker att komma på, det finns helt säkert företag som har andra sort säkerhetsrisker, de risker som medför att personalen kan råka illa ut. För allt hemlighetsmakeri som är runt företag gör att alla inte synas ordentligt. Jag tror inte att arbetsskyddet är jättebra hos alla företag, vilket man kan se på olyckor som händer. Jag tycker att det vore bra om man gjorde ordentliga kontroller från myndigheter, men det kostar säkert för mycket för att göra det.

 

Andra saker som inte är bra att skriva om är saker som händer arbetskollegor. Jag hörde en lite oroväckande sak nämligen, det var en som hade skrivit att en arbetskamrat hade tagit livet av sig. Oavsett var man jobbar så skall man vänta med att skriva in sådant i en blogg innan sorgearbetet är klart hos övriga kollegor. Men det finns ju andra saker som skrivits om kollegor och spridits, det finns de som har spridit nakenfoton för att förstöra konkurrenters karriärer t.ex Lögner sprids för att man vill ha en annan persons jobb, fru eller man - det är då jag börjar fundera på hur folk är funtade, varför denna avundsjuka?

 

Nej, jag har konstaterat att det är bästa att låta bli att skriva speciellt mycket om jobbet, även om här är det mycket att skriva om för det händer så mycket spännande i företaget och även bland konkurrenterna just nu. Men det märks också - allt går att sälja med mördande reklam - Det är mycket reklam just nu, för det är en stenhård marknad.

 

Det är lättare på de marknader där någon har monopol, tänker t.ex på systembolaget. Här är det en kedja som inte behöver marknadsföra sig, den enda konkurrenten de har är grannländer, internet och hemmakokarna. För nu när det blir hårdare tider så är jag säker på att kokandet i stugorna ökar. Tillgången ökar och snart kommer det att komma fall där ungdomar förgiftats av metanol.

 Att det är lite hårdare eller kanske mer oroliga tider märks på att det är många hus till försäljning och de är på marknaden länge innan de hittar köpare. Grannen skall sälja och när de hade visning förra veckan så kom 2 bilar. 2 är ju ingenting, men 2.2 miljoner är kanske inte det man vill lägga på ett hus just nu, när man inte vet vart räntan skall hamna. Kommer den att höjas eller kommer den att rasa igen? 

Presentation

Omröstning

Vilken typ av reklam faller du för?
 Reklamfilm
 Erbjudande som 2 för 1
 Reklamblad
 Rekomendationer från en vän

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3
4
5 6
7
8 9 10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24 25
26
27 28
29
30
<<< September 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Hälsningar


Ovido - Quiz & Flashcards