Alla inlägg den 17 september 2008

Av Paula - 17 september 2008 20:03

 

Men hu såga med motorsåg – tänk om Magne använt motorsågen när han slant och landade sågen i sitt högra pekfinger – då hade fingret varit av, och vi hade fått leta efter ett finger där i mörkret.

Nej min attack mot alla träd är med handjagad såg, svetten rinner ner för ryggen och jag blir bara bättre och bättre på att använda den. Cam var här idag och tyckte nog att jag skall ta det lite lugnt och vänta tills löven fallit så att jag inte tar för mycket av träden, en klok tanke.

 

Motorsåg är en investering som vi kanske kommer att göra i framtiden, eller inte – kanske lite onödigt att ha för att samla damm. Vi har ju inte en skog direkt utan bara lite träd på tomten. Eller rättare sagt mycket träd på en liten del av tomten. Före motorsåg står en skottkärra så att vi kan ha något att köra omkring saker i, finns en del jord att flytta till exempel.

 

Nåja, nog pratat om sågar kanske. Jag har lite andra funderingar som poppat upp i huvudet det sista.

 

Idag såg jag en löpsedel:

Trött hela tiden – kan vara en dold sjukdom

 

Andra löpsedlar:

Ögat kan avslöja dolda sjukdomar

Naglarna visar om du lider av en dold sjukdom

Håret visar hur du mår

Ät inte insjöfisk

Ät inte salt

Bär innehåller mycket bly

Sötningsmedel gör dig tjock

Rött kött skall man undvika

 

Och så vidare

 

Alla dessa alarm som är i pressen hela tiden gör att många är helt övertygade om att de lider av en det ena och set andra och till slut finns det faktiskt inget man kan äta utan risk.

 

Jag skiter i löpsedlarna, jag äter det jag vill (med lite motta). Jag tror nämligen att om man litar lite på kroppen så kan man få rätt signaler, är jag sugen på fisk en dag så är det säkert kroppens sätt att säga att det är bra för mig att äta fisk nu. Värst är det dock för alla blivande mammor, där är det alarm på alarm om vad man inte skall äta eller dricka. När barnet sedan är fött är det en massa man skall undvika när man ammar. Jag tror att alla alarm för mammor är baserade på antaganden, för det är en kategori som man inte experimenterar med. Du sätter inte en specialkost på en mamma eller blivande mamma utan man gissar. Jag tycker att gissningar är nått man bara skall skita i.

 

Alltså lyssna på kroppen och ät det ni är sugna på, men tänk på att kroppen alltid hamstrar för sämre tider, så man skall inte ha riktigt lika mycket fett som den vill.

Presentation

Omröstning

Vilken typ av reklam faller du för?
 Reklamfilm
 Erbjudande som 2 för 1
 Reklamblad
 Rekomendationer från en vän

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3
4
5 6
7
8 9 10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24 25
26
27 28
29
30
<<< September 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Hälsningar


Ovido - Quiz & Flashcards