Alla inlägg den 24 september 2008

Av Paula - 24 september 2008 14:38

 

Igår efter att jag tagit en timmas promenad i solen hade jag lite problem med att somna jag var liksom för pigg. Dock var det trevligt jag funderade på bloggtexter, det finns så mycket att skriva om att jag nästan får skrivkramp bara jag tänker på det.

 

Det jag kom på igår var sexualitet och Jonas, tja alla håller nog inte med om att de två sakerna hör ihop – eller? Men det gör det ju, utan sexualitet och lust hade han inte funnits, sedan är jag säker på att en 7 åring börjar tänka åt det sexuella hållet.

 

Det kommer nu frågor som, hur kom jag in i din mage mamma? Det är ju en jättebra fråga, många tycker ju att det i sig är ett mirakel.

 

Men om man skall börja från början.

När jag kom till världen, så var jag första barnbarnet till den äldsta dottern, jag var dessutom första barnbarnet på min fars sida och han var den äldsta sonen. Ni kan ju tänka er vilken uppståndelse jag förorsakade. Här gick det inte att smyga ut i världen inte – allt man gjorde förstorades upp och diskuterades. Både på gott och ont. Det kändes ganska mycket som om det var många som slogs om min uppmärksamhet.

 

Ja jag skulle bli politiker när jag var bra på att argumentera.

När jag visade mig bra på att rita skulle jag naturligtvis bli en känd konstnär. Och så vidare.

Kanske var det så att alla deras drömmar skulle jag infria?

 

Nåja till vissas besvikelse visade jag mig vara en person med mycket egen vilja – jag valde inte några tjejiga linjer och oj dessutom teknisk högskola. Tja intresset från vissa släktingar svalnade betydligt, medan andras intresse ökade – jag var ju så klart en pionjär. Första flickan att utbilda sig långt – kanske till och med första flickan som hade ett läshuvud?

 

Vad händer sedan med de barn som kommer efter? Tja inte antar de utmaningen direkt. Jag får vara pionjär alldeles för mig själv – lite ensamt faktiskt. Men samtidigt skönt och lite skrämmande.

Vad har nu detta med Jonas att göra? Tja jag kommer dit… Tror jag…

 

Mina släktingar som tidigare hade mig som pionjär tyckte ju också att jag skulle skaffa barn, vara först. Men så blev det inte, min kusin var först ut - också först att skilja sig… Min syster har starkt sagt att det blir inga barn! Vilket gör att det är ju flera som tycker att jag kunde ju skaffa fler – men se det blir nått jag och Magne bestämmer! Konstigt detta med det tryck det kan bli från släkten. Men som tur var så finns ju kusinerna som är duktiga på att skaffa barn i alla fall två av dem, medan de andra tre kusinerna är lite unga för att börja den proceduren.

 

Hur är det då på Magnes sida – ja han är ett mellanbarn och systern som är äldst har tre barn, phu, kanske man slipper höra nått… men nej Magnes bror som är äldre säger rätt som det är – när kommer nästa? Detta trotts att han inte har några. Sist blev jag arg och sa just det – men du då när är det dags för er? Detta trotts att jag vet att de har övat länge och har problem att få barn. Men jag tycker inte det ger honom rätt att vara på mig. Att skaffa fler eller att vara nöjd med ett barn är vår ensak. Men det var lite kul att se honom studsa när jag sa till honom – är det så att du inte får upp den? Men det får jag kanske äta upp en dag…

 

Nåja mitt i detta släktkaos växer Jonas upp och ja han är en sexuell varelse, det är jag övertygad om. Jag tror att sexualitet är något som barn föds med. Men därmed inte sagt att jag gillar de som förespråkar att barn vill och skall ha sex, då företrädesvis med dem. Nej inte alls !!! Men barn upptäcker sakta sin och andras sexualitet. Det kommer som sagt frågor om hur kom jag in i din mage mamma? Varpå Magne svarade – Mamma och pappa myste lite i sängen. Än så länge duger det svaret.

 

En annan fråga som redan har kommit var när Sussie födde valparna – Mamma varför bajsar Sussie ut valparna? Ja inte en konstig fråga i sig, det ser ju onekligen ut så. Det hålet sitter mycket nära svansen. Men så är detta ett barn som får vara med om ganska mycket. Tja inte så mycket sexuellt. Eller föresten det är ju inte sant – det är ju så mycket som är sexuellt och sensuellt, en smekning, en puss i nacken, en kyss, en kram osv… Ett barn behöver ju inte direkt överraska föräldrarna mitt i akten för att vara medvetna om mycket som är sensuellt och sexuellt.

Presentation

Omröstning

Vilken typ av reklam faller du för?
 Reklamfilm
 Erbjudande som 2 för 1
 Reklamblad
 Rekomendationer från en vän

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3
4
5 6
7
8 9 10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24 25
26
27 28
29
30
<<< September 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Hälsningar


Ovido - Quiz & Flashcards