Alla inlägg den 17 augusti 2008

Av Paula - 17 augusti 2008 20:14

Det har länge varit ”vanligt” att män spelar kvinnor och tvärt om för den delen. Sedan hur accepterat det är eller har varit är en helt annan sak. Inom teatern har ofta män spelat kvinnor, många gånger för att kvinnor inte fick spela teater på den tiden.  Till exempel kan nämnas Shakespeares eller egentligen på all Elisabetansk teater, där spelades allt av män.

Det finns kända kvinnor som spelat män, som till exempel Marlene Dietrich som ibland uppträdde som man.  Marlene hade en otroligt lång karriär, för att hon kunde konsten att variera sig. Marlene är ju främst känd för sin fantastiskt vackra röst, Ernest Hemmingway skall ha sagt: Om hon bara hade haft sin röst, hade hon kunnat krossa hjärtan med den.  Men det var en sak till som var lite speciell med Marlene och det var att hon skall ha haft många affärer med både män och kvinnor. Nå, det kanske inte känns så spektakulärt, men tänk då att detta var inte var nu. Marlenes liv på scen är vida känt, men hennes privatliv blev känt mer efter hennes död i en biografi skriven av hennes dotter.

Men det som vi oftare tänker på när man säger Drag är ju Drag-Queens, män som klär ut sig till kvinnor. Många tycker att det är osmakligt och andra tycker att de är fascinerande.  Jag tycker att en snygg show med drag är kul att se . Det har ju ofta sagts att när det skall göras reklam för strumpbyxor och liknande där man bara ser benen – så väljs män ut. Hum, för att kameran lägger på 5 kg på våra redan lite kurvigare ben då eller?

Joan of Arc är ju en mycket känd kvinna som klädde sig som en man och dog på bål av just den orsaken. Dömd av en religiös ”domstol”, spelade ingen roll att vittnen berättade att hon klädde ut sig till man för att slippa bli våldtagen.

Det finns fler kvinnor som klätt ut sig för att slåss, Ann Mills var en sådan stark kvinna. Hon klädde ut sig till man för att bli en Dragoon och hon slogs på frigatten Maidenstone. Passande namn på frigatten kan man tycka.

Sedan finns det ju många många kvinnor som skrivit under en manlig pseudonym för att bli publicerade.

Presentation

Omröstning

Vilken typ av reklam faller du för?
 Reklamfilm
 Erbjudande som 2 för 1
 Reklamblad
 Rekomendationer från en vän

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4 5 6 7 8
9
10
11 12
13
14 15
16
17
18 19 20 21
22
23 24
25 26 27
28
29
30
31
<<< Augusti 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Hälsningar


Ovido - Quiz & Flashcards