Alla inlägg den 23 augusti 2008

Av Paula - 23 augusti 2008 22:23


Jag går och vankar här hemma. För en stund sedan skickade jag iväg Magne till akuten. Han var ute och sågade lite grenar och slant och sågade sig i fingern. Det blödde rejält vilket är bra, men sågen var rostig så jag tyckte att han måste åka.


Men nu är det inte så kul, jag hoppas bara inte att de skickar hem honom, för får han infektion i det såret som var 2-3 cm och ordentligt djupt, ja då vet jag inte hur det går med hans finger. Men ursch vad otrevligt det är att gå hemma och vänta!

Av Paula - 23 augusti 2008 15:09


Ja nu är det gjort! Stolarna i köket är omklädda. Min tumme är omklädd den också. Den har nu en röd blodblåsa. När man klär om stolar så är inte kontorshänder det bästa verktyget märkte jag. jag hade behövt att ha Magnes arbetarhänder för att inte slita på tummarna som jag nu har gjort.


Ja, jag hoppas att mina händer och min kropp blir mer tåliga nu när jag är i större behov av dem. Det värsta som finns är när kroppen inte orkar men viljan gör att man sliter lite till. Man får så ont dagarna efter, men det kan ju vara en bra sak att träna lite mer.


Men jag skall inte klaga, jag har det ruskigt bra. Jag tänker inte gå in på att man skall titta sig runt och se hur andra har det. Men bra att inse att man har det bra - riktigt bra!


Nu skall blodblåsan och jag se om vi kan laga lite mat. Jag tror att jag skall leta lite på nätet efter nått att göra med fläskfilén jag tog fram förut.

Sedan skall jag sitta och njuta på mina fina stolar som är som nya.

Av Paula - 23 augusti 2008 11:55


Magne är iväg och dömmer och jag går hemma i en oformlig tunika med handuk runt håret och känner mig som en hushållerska. Dock en liten skillnad - jag är inte betald för att tvätta, diska och städa. Magne är och dömmer och han har ont i foten så han kommer att komma hem och vilja vila, det skall han få göra. Han skall få en kall cider och få sitta ner och ta det lungt. Imorgon skall vi tävla, hoppas att vädret är OK så att Jonas kommer tycka att det är kul att vara med.


Men jag har funderat lite på vad jag skall utmana mig själv med? Jag har aldrig velat blondera mig eller springa runt i någon rosa stass. Men det kanske är just det man skall göra - en totalförändring. Kanske en blondering hade suttit fint? Eller skall jag gå på min känsla - alla andra hårfärger men INTE blond. Jag tror att jag har lika kul trotts att jag är brunett.


Men någon form av utmaning skall jag ge mig själv, men det kanske skall vara en agilityutmaning? Satsa som fan inmorgon och gå ut som en vinnare!!! Ja, det lät som en bra utmaning. Det är bara att börja tagga!


Nu skall jag äta frukost, har liksom glömt det och gått omkring här i mina egna funderingar. Men jag tittar ut på en nyklippt gräsmatta och ser grannen bära en stege runt huset. För att se någon granne får man sitta där jag sitter nu. För vi har en trädgård som effektivt stänger grannar ute, i alla fall synen av dem, hör dem gör vi ibland.  Men här är så underbart tyst på nätterna, inga grannar som väcker en med upphetsade skrik och dunkande av sänggavlar mot väggen. Ingen som spelar piano så att vi vaknar, eller rättare sagt om de spelat piano hade vi inte hört det. Inga barnskrik mitt i natten som väcker oss och föräldrar som skriker tillbaka så att även andra barnet vaknar och skriker.

Helt enkelt fantastiskt i denna lilla svennson idyll!


Av Paula - 23 augusti 2008 10:27


Igår var Magne på systemet, han köpte några cider till sig själv och 2 flaskor vin till mig. Han är så söt och letar upp nya viner varje gång. Han gillar inte vin själv men är en mästare på att plocka ut goda viner till mig.


Magne hade med sig en jobbarkompis, och han köpte: 4 flaskor bubbel, ett par flaskor cider, 10 öl och en röd dunk och en vit. Magne sa att det är hans veckoranson, men att han ofta köper mer mitt i veckan. Oj tänkte jag! Nåja de är två som delar på det, men men...


Ja alla är vi olika!


Igår fick Magne nog och han tog och köpte en ny gräsklippare. Det var inte roligt med den gamla när det tog oss över 3 h att klippa gräset, den var eldriven. Nu med en bensindriven självgående så tar det inte ens 1 timma. Vilken skillnad! Magne såg så nöjd ut när han gick omkring och klippte igår.


Idag skalla jag göra stolarna i köket lite mer sittvänliga tänkte jag. Vi har dynor som vi knutit fast, men de glider ju omkring så att man blir knäpp. Så idag skall jag klippa sönder dynorna och använda innehållet och istället spänna fast tyg runt och kabam kabam, skjuta fast tyget med häftpistol. Det är sådana små saker som gör livet underbart!


Vi håller sakta på att förändra huset från att verka lite gammaldags till att passa oss lite bättre. Igår bytte Magne fasadlamporna från de gamla klassiska som ser ut som gamla gatlampor som drevs med gas, till diskreta lampor som är dubbla spottar som lyser uppåt och nedåt. Men han skall alltid göra det lite mer spännande, istället för att stänga av strömmen så chansar han. Vi har utelamporna på timer och han visste inte när de skulle gå igång, så där står han på stegen och säger, nu får jag skynda mig innan strömmen slås på. Tja han hann, man jag hade slått av strömmen innan...

Presentation

Omröstning

Vilken typ av reklam faller du för?
 Reklamfilm
 Erbjudande som 2 för 1
 Reklamblad
 Rekomendationer från en vän

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4 5 6 7 8
9
10
11 12
13
14 15
16
17
18 19 20 21
22
23 24
25 26 27
28
29
30
31
<<< Augusti 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Hälsningar


Ovido - Quiz & Flashcards