Alla inlägg under augusti 2008

Av Paula - 23 augusti 2008 10:27


Igår var Magne på systemet, han köpte några cider till sig själv och 2 flaskor vin till mig. Han är så söt och letar upp nya viner varje gång. Han gillar inte vin själv men är en mästare på att plocka ut goda viner till mig.


Magne hade med sig en jobbarkompis, och han köpte: 4 flaskor bubbel, ett par flaskor cider, 10 öl och en röd dunk och en vit. Magne sa att det är hans veckoranson, men att han ofta köper mer mitt i veckan. Oj tänkte jag! Nåja de är två som delar på det, men men...


Ja alla är vi olika!


Igår fick Magne nog och han tog och köpte en ny gräsklippare. Det var inte roligt med den gamla när det tog oss över 3 h att klippa gräset, den var eldriven. Nu med en bensindriven självgående så tar det inte ens 1 timma. Vilken skillnad! Magne såg så nöjd ut när han gick omkring och klippte igår.


Idag skalla jag göra stolarna i köket lite mer sittvänliga tänkte jag. Vi har dynor som vi knutit fast, men de glider ju omkring så att man blir knäpp. Så idag skall jag klippa sönder dynorna och använda innehållet och istället spänna fast tyg runt och kabam kabam, skjuta fast tyget med häftpistol. Det är sådana små saker som gör livet underbart!


Vi håller sakta på att förändra huset från att verka lite gammaldags till att passa oss lite bättre. Igår bytte Magne fasadlamporna från de gamla klassiska som ser ut som gamla gatlampor som drevs med gas, till diskreta lampor som är dubbla spottar som lyser uppåt och nedåt. Men han skall alltid göra det lite mer spännande, istället för att stänga av strömmen så chansar han. Vi har utelamporna på timer och han visste inte när de skulle gå igång, så där står han på stegen och säger, nu får jag skynda mig innan strömmen slås på. Tja han hann, man jag hade slått av strömmen innan...

Av Paula - 21 augusti 2008 11:37


Lotis underbara Lotis hon ligger långt in under träden i vår trädgård. Hon ligger och sover så sött i ett gyllene duggregn.


Hon är oberörd av att Bolt tog OS guld och att Gudrun tog Byrackarn - guld igår.

Hon bryr sig inte om att det går folk förbi eller att det dundrar förbi sopbilar. Hon känner inte att det duggar för hon är trygg och sover under träden.


Den vackraste vakraste och duktigaste hunden vi vet - vår prinsessa.


Tror ni att jag nu skall kämma till med att hon har lämnat oss? Nej, hon har bara somnat under träden - ropar jag så kommer hon. Ropar jag så vill hon träna eller hämta posten eller vad än jag vill. Hon är bara smart och sover lungt i trädgården och bryr sig inte om de andra två som står på tå inne för att se vad jag syslar med. De går efter hela tiden för att inte missa något. Lotis hon är skön hon bryr sig inte - för hon är klok och tar en tupplur under träden.


Men skulle det hända henne något - ja mitt hjärta skulle brista. Hon har varit nära två gånger redan, nej hon är inte sjuk! Men hon har redan två stora magoperationer för hon gillar att äta. Majskolv är gott - det kan hon inte smälta så det fastnar och tarman dör. Så hon har mycket kortare tarm en vanligt - hon som är en livsnjutare provar naturligtvis igen. Hon gör vad som hellst för mat eller godis. Så första gången så borde hon dött - det har flera intygat som sett journalen. Hon borde inte klarat den påfrestningen - men hon kom tillbaka bättre än någonsinn för bara några månader efter står hon med lag guld på nordiska. Då när vi fick hem henne var hon 13 kg tung och väger i vanliga fall 18. Lotis - vår överlevare!


Men hon gör det igen och ligger inne en gång till och kommer hem och åter igen är hon på topp.


Vi har henne på undantag och vi prisar varje dag vi har med henne - vi måste kolla vad hon äter och vad hon stjäl. För hon stjäl allt hon kommer åt - fast snyggt, utstuderat med en underbar utstrålning.


Men endå fast vi vet att hon nu är 8 och är en livsnjutare som lever på undantag så är det helt säkert: vi är inte förberedda på tanken att vara utan henne.


Vår underbara fantastiska Lotis!


Av Paula - 20 augusti 2008 22:16


Det stora + som barn för med sig är barnbidraget den 20:e, då man börjar att känna att det är för mycket månad kvar till pengarna.


Nå, men planera bättre kan man tycka - jodå vi planerar, men man behöver en uppvärmningsperiod också. Hus med mer kostnader och man behöver köra in sig lite. Diseln är en hög utgift tex.


Men det är bra man hittar på massor med helt gratis små förströelser - lägga spår med hundarna och ta med Jonas. Jonas tycker att det är spännande att få vara mad och lägga spår. (i alla fall denna första gången). Vi hade pickninck - riktigt roliga 2 h i skogen. Sedan en jättepositiv bieffekt - Fixa var helt slut efteråt, hon bara sov. Ja och fick "bara" 3 korta spår och så några skick i en uppletande ruta. Tja hon hade bara tagit valpspår innan och aldig ens testat en uppletande ruta. Mycket nyttigt för henne.


Sedan alla kul spel man kan spela... Ja skall bli mysigt i höst!


Har ni några mer tips? Nyfiken!


Men oj får man vara så cynisk och gilla de kronor man får av staten för att man har ett barn? Men det är ju inte att förglömma att ett barn kostar betydligt mer än så. barnbidraget äts upp av barnomsorgskostnaden. Sedan skall barnet kläs och äter gör han också. För jag och Magne stänger inte in honom i någon källare och hälsar på bara ibland. Nej vi är mer stolta över honom än så!


Gudrun har i sitt nya inlägg i fundera till och med skickat med en länk till en film. Hon tränar längdhopp i baddräkt och cykelbyxor. Ja det var jätteroligt. Sedan i vissa vinklar av filmen så syns det faktiskt inte att hon har baddräkt, så först trodde jag att hon harde begått en liten blunder. Jag ropade på Johanna direkt och hon kunde inte slita sin blick från filmen.

Jag tror att jag vet exakt vad hon drömmer om inatt och det är inte Camilla!

Gundrun underbara Gudrun som numera borde kalla sig Klüft. För vilken stil vilken grase! Jag är djupt imponerad!

Sedan att det finns sådana som Johanna och jag som också såg att baddräkten liksom upplöstes i filmen, ja det tror jag faktiskt att hon får bjuda på.


Tack!

Av Paula - 19 augusti 2008 21:10


Jag skrev ju lite om färger igår. Ni förstod säkert att Rosa inte tillhör min favorit. Men detta med färger är något som upprör. Man ser rött säger man och tänker på en tjur som blir ilsken när man viftar med ett rött tygstycke.

Men rött förknippas ju med fler, fienden, i krigstiden för Sovjet hade en röd flagga till exempel.


Men det är ju andra färger som upprör. Jag tycker tillexempel inte att man målar sitt hus rosa eller babyblått. Jag tycker att det är upprörande och fult. Jag tycker att ett vackert hus är det lilla pitoreska röd med vita knutar. Men jag rusar inte fram till någon som målat sitt hus rosa och talar om vilken idiot jag tycker att de är.


Men jag tror att om jag inte varit så konservativ med valet av utomhusfärg så kanske grannarna kunnat bli lite irriterade. Tänk om vi hade målat huset i detta lilla pitoreska villaområdet, i Grafittistil? Jag tror att det hade kunnat bli grannfejder då.


Ingen här reagerar på att vi flaggar med svenska och norska flaggan, men annars i vissa sammanhang är ju flaggning till och med ansett som hets mot folkgrupp. Ja vi vill inte hetsa upp någon här i området, men här är det inte speciellt invandrartätt och vi är varken rakade eller med i någon grupp som gillar att hetsa upp sig i invandrarfrågor.


Men färger, rött hår är det många som har blivit retade för i skolan. Sedan att de med rött hår har hetsigare temperament. Kanske eller så har de lärt det för att omgivningen förväntar sig det.


Så ja jag tror att färger är förknippat med mer känslor än man tror, kanske mer undermedvetet?


Av Paula - 18 augusti 2008 19:50


Idag hade jag tänkte börja blogga om rosa saker, jag såg nämligen en rosa moped idag. Jag blev riktigt upprörd, en babyrosa moped… Men så hände lite saker som gör att jag inte alls har lust att skriva om saker som är rosa, de är helt ointressanta i sammanhanget.

 

Istället tänkte jag berätta om dagen och helgen som varit.

 

I helgen så dömde Magne i Frövi, han fick döma mycket för på söndagen fick en domare förhinder så de var bara tre domare istället för fyra. Det är bara att konstatera att Magne var jättetrött när han kom hem igår. Han hade visserligen pauser men när man börjar dagen tidigt och inte är klar förrän kl 18 på lördagen och kl 17 på söndagen och sedan har många mil hem då har man all rätt att vara trött. Jag gjorde det jag kunde för att han skulle få det lite mysigt, men jag hade lite för ont i nacken för att han skulle bli ordentligt välkomnad egentligen.

 

Detta nackonda som strålar ner till mina lillfingrar är för jävligt – så är det bara! Men idag var jag hos en massör, inte speciellt skönt kan jag säga, hon hittade en massa roliga triggerpunkter som fick mig att vilja skrika rakt ut. Men det gör man inte utan jag bet ihop, kändes dock inte som jag andades alls på de 30 minuterarna.  Vilket har tillföljd att jag fortfarande är yr efter behandlingen. Och då vill hon att jag kommer tillbaka redan nästa vecka för allt är inte upplöst! Ja det är bara att säga Jippie!!! Vad kul det skall bli att bli plågad ytterligare 30 minuter! Det ser jag verkligen fram emot!

 

Så tror ni att jag lagade en god måltid till Magne idag så att han kunde må bra och bara sitta lugnt hemma? Nej, så blev det inte alls. Utan den som lagade en god grillad måltid bestående av grillad fläskkarré, grillad majs och friterad pommes, det var Magne. Underbara Magne som jobbat för två i helgen och idag på jobbet. Det är skönt när man känner sig omhändertagen, man han skall få sitt han också...


Det som istället hände mig var SJ!!!

Jag kom sent till stationen och fick till min lycka se att tåget inte hade gått ännu, utan det tuffade just in till perrongen, skönt tänkte jag nu vänder det! Så in och hittade en plats att sitta på trotts att det var mycket folk. Sedan tar det en stund så säker de i högtalaren: tåget går om bara några minuter, vi skall bara släppa iväg X2000 först. Förseningen beror på att ett godståg har havererat vid Sävenäs. Sedan händer ingenting och ingenting och 15 minuter senare hör vi att de ropar ut att nästa tåg avgår från perrong 5 och vi statt på perrong 1. Men hallå hade de glömt vårt tåg? Så jag frågar konduktören, skall detta gå nu? Jag vet inte blev svaret, så jag går till nästa tåg som alltså avgår 30 minuter efter det förra. Nu börjar alla bli jätteglada, kan jag ju berätta. Det tåg vi byter till bli också sent för det är ju så många som skall med det. Så går tåget äntligen, och efter bara några 100 m stannar det igen och inget hör vi i högtalarna… Så där står vi i ytterligare 10 minuter. Så 1 h och 10 minuter efter att tåget skulle lämnat stationen stannar jag på min station.

SJ!!! Man FÅR bara inte låta bli att meddela ändrade planer för resenärerna! Konduktörerna måste få veta exakt vad som händer! Det är Ok att det blir problem, det kan man ta. Men inte ovetskap - det är förjävligt!

 

Ja jävlar vilken dag!

 

Så skall jag också passa på att berätta vad Magne var med om – han åker hem för han kommer efter en jobbig dag iväg i tid. När han öppnar dörren så bolmar det ut svart rök. Hela huset är röklagt! Han rusar in och hittar en gryta som står på spisen. Den stod där imorse, men spisen var avstängd när jag gick. Men någon av hundarna har tagit sig en titt och lyckats sätta på just den rätta plattan på högsta nivå!

 

Vilken jävla tur att Magne åkte hem innan han hämtade Jonas! Annars tror jag att huset hade brunnit upp och allt som var i.

 

Så rosa saker är inte riktigt något som jag ens tänker fundera på att diskutera här i bloggen idag, även om jag personligen tycker att det är en meningslös färg, som bara retar upp mig. Rosa borrmaskin - bara tanken!!!

Av Paula - 17 augusti 2008 20:14

Det har länge varit ”vanligt” att män spelar kvinnor och tvärt om för den delen. Sedan hur accepterat det är eller har varit är en helt annan sak. Inom teatern har ofta män spelat kvinnor, många gånger för att kvinnor inte fick spela teater på den tiden.  Till exempel kan nämnas Shakespeares eller egentligen på all Elisabetansk teater, där spelades allt av män.

Det finns kända kvinnor som spelat män, som till exempel Marlene Dietrich som ibland uppträdde som man.  Marlene hade en otroligt lång karriär, för att hon kunde konsten att variera sig. Marlene är ju främst känd för sin fantastiskt vackra röst, Ernest Hemmingway skall ha sagt: Om hon bara hade haft sin röst, hade hon kunnat krossa hjärtan med den.  Men det var en sak till som var lite speciell med Marlene och det var att hon skall ha haft många affärer med både män och kvinnor. Nå, det kanske inte känns så spektakulärt, men tänk då att detta var inte var nu. Marlenes liv på scen är vida känt, men hennes privatliv blev känt mer efter hennes död i en biografi skriven av hennes dotter.

Men det som vi oftare tänker på när man säger Drag är ju Drag-Queens, män som klär ut sig till kvinnor. Många tycker att det är osmakligt och andra tycker att de är fascinerande.  Jag tycker att en snygg show med drag är kul att se . Det har ju ofta sagts att när det skall göras reklam för strumpbyxor och liknande där man bara ser benen – så väljs män ut. Hum, för att kameran lägger på 5 kg på våra redan lite kurvigare ben då eller?

Joan of Arc är ju en mycket känd kvinna som klädde sig som en man och dog på bål av just den orsaken. Dömd av en religiös ”domstol”, spelade ingen roll att vittnen berättade att hon klädde ut sig till man för att slippa bli våldtagen.

Det finns fler kvinnor som klätt ut sig för att slåss, Ann Mills var en sådan stark kvinna. Hon klädde ut sig till man för att bli en Dragoon och hon slogs på frigatten Maidenstone. Passande namn på frigatten kan man tycka.

Sedan finns det ju många många kvinnor som skrivit under en manlig pseudonym för att bli publicerade.

Av Paula - 15 augusti 2008 12:28


Här sitter man då med ett tomt worddokument och funderar på vart det kommer att ta mig idag. Det känns faktist ganska ofta så att bloggtexten liksom har ett eget liv. Jag börjar skriva och har tänkt ut ett ämne, men så när jag sedan läser igenom texten så har det förvandlats och bytt riktning.

Det kanske är det undermedvetna som spökar.

 

Jag tittade på ett inslag på TV som fick mig att fundera över just det undermedvetna. Ett test hade gjorts på kvinnor som åt P-piller och kvinnor som inte gjorde det. De fick lukta på dofter från män och bestämma vilken som tilltalade dem. De kvinnor som åt P-piller valde till större del män som inte passade ihop med dem vad det gäller genuppsättning. Dvs skulle de försöka skaffa barn med dem så är det troligt att det skulle bli missfall eller inga barn alls. Detta förklarade forskarna med att P-piller skapar en form av gravidtillstånd hos kvinnan och då påverkas luktsinnet för att kvinnan inte behöver leta efter en partner som det hade blivit bra barn med.

 

Men tänk nu hur många kvinnor har träffat sin partner när de ätit p-piller? Och hur många har sedan försökt att skaffa barn med denna person. Om man sedan vänder på det hur många av de par som finns hade inte blivit om kvinnorna inte hade ätit p-piller? Då hade de kanske inte blivit kära i den partnern. Det var då jag började fundera på om jag åt p-piller när jag träffade Magne. Men nej, det gjorde jag inte. Jonas är ju också en frisk liten krabbat. Men de vänner jag har som haft svårt att skaffa barn, åt de p-piller? Inget jag kommer att fråga dem så där med en gång, men det får mig att fundera på hur kroppen och det undermedvetna egentligen fungerar.

 

Sedan när då homosexuella träffar sitt livs kärlek? Använder de också sitt luktsinne för att träffa sin partner? Sedan har de svårare att träffa rätt person för just generna för att skaffa barn är ju inte direkt det som skall matcha – eller det kanske är det som ändå gäller? För att hormonellt är den ena mer kvinna och den andre mer man?

 

Men det är mycket som skall matcha inte bara när man skall träffa en partner utan även när man skaffar vänner eller behåller dem. Undrar om luktsinnet får en att avstå eller att påbörja vänskap. Kan vi undermedvetet lukta oss till om någon är falsk?

 

Om man då skall titta på djur så tror jag att de använder lukten mycket när de accepterar en partner. Vi lägger oss i mycket vad det gäller hundavel, för att vi har åsikter om vad som är bra för dem eller oss. Men om det är en svår parning och att tiken inte verkar gilla hanen så tror jag faktiskt att vi skall låta bli. För jag tror att hundarna ofta talar om innan att det här inte blir bra, medan vi har investerat så mycket tid och pengar i det hela att vi genomför i alla fall. Men hade vi litat lite mer på djuren så kanske vi hade undvikit en del sorger.

 

Precis så kanske vi skall lita på våra egna instinkter? Ja detta blir bra, för jag gillar honnom/henne. Men oj vad jag skulle vilja veta lite mer om hur en man egentligen luktar för mitt undermedvetna!


Men kanske det även är här vi skall lita på våra hundar - de som de gillar kanske passar oss? Kanske skall låta hunden testa nästa gång jag vill skaffa nya vänner.


Av Paula - 14 augusti 2008 21:05


Ja nu skall Magne iväg och döma i Frövi i helgen.

Jag och Jonas och hundarna stannar hemma. Jag vet inte om Magne vill vara ensam eller ej men jag saknar honom redan och han åker först imorgon.


Magne gillar att döma och han gillar att testa nya banor. De som han skall använda har jag sett och jag kan berätta att de är lite småkluriga. Det finns massor av ställen där själva svårigheten är att hålla hunden på rätt linje. För kommer hunden utanför - så oj vad svårt det blir till nästa hinder.


Så om ni ser Magne smyga runt med några unga tjejer, så säg till. Eller om Johanna smyger iväg in till Camilla och Gudrun också för den delen, för jag tror att Johanna dyker upp på denna tävlingen. Hon har pockat på uppmärksamhet nu det sista, och efter vad hon har hört skall Camilla vara där. Då är ju inte Gudrun långt efter.


Johanna hon har haft semester i sommar, hon har varit på rivieran. Hon provade flera vita klänningar för hon anser att de matchar hennes solbränna. Hon har talat om flera vackra kvinnor och skriver brev till flera på en gång. Ja hon är lite rastlös. Jag trodde att Johanna hade träffat sin drömmtjej när hon träffade Pia. Men inte Pia var visst lite för vulgär i hennes smak, så hon fortsätter att drömma om Camilla, och så varvar hon det med Gudrun... Jaja var skall detta sluta.


Så varning Team Brundin - ni kanske får besök i husbilen i helgen!

Presentation

Omröstning

Vilken typ av reklam faller du för?
 Reklamfilm
 Erbjudande som 2 för 1
 Reklamblad
 Rekomendationer från en vän

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4 5 6 7 8
9
10
11 12
13
14 15
16
17
18 19 20 21
22
23 24
25 26 27
28
29
30
31
<<< Augusti 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Hälsningar


Ovido - Quiz & Flashcards